Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Šogad laulāto mantisko attiecību līgumus slēdz kūtrāk nekā iepriekšējos gados

Šī gada pirmajos mēnešos reģistrēts zemākais noslēgto laulāto mantisko attiecību līgumu skaits kopš 2003.gada, liecina Lursoft dati. Līdz šī gada 21.jūlijam noslēgti 11 600 laulāto mantisko attiecību līgumi, no kuriem patlaban aktuāli ir 11 374. Patlaban reģistrēto līgumu skaits veido vien trešo daļu no pērn kopumā noslēgto skaita.

No visiem aktuālajiem līgumiem 95,44% nosaka mantas šķirtību, kas paredz, ka katram laulātajam īpašumā saglabājas pirms laulības noslēgšanas piederējusī manta, kā arī laulības laikā persona mantu var patstāvīgi iegūt, lietot un rīkoties ar to neatkarīgi no otra laulātā.

442 aktuāli līgumi nosaka, ka laulātajiem pirms laulības noslēgšanas piederējusī, kā arī laulības laikā iegūtā manta ir
apvienota vienā kopīgā nedalāmā lielumā, savukārt līgumu par laulāto atsevišķas mantas šķirtību noslēguši 77 laulātie pāri.

Kā vienas no līgumos visbiežāk minētajām kategorijām ir nekustamais īpašums un cita manta. Kā cita manta tiek reģistrēta gan sadzīves tehnika un virtuves piederumi, gan žogi ap privātmājām u.tml.

No visiem noslēgtajiem līgumiem 6056 gadījumos kā manta reģistrēts nekustamais īpašums, savukārt 2332 līgumi regulē mehānisko transporta līdzekļu piederību. Ceturtā populārākā kategorija, kas visbiežāk aprakstīta noslēgtajos laulību līgumos, ir kapitāla daļas - reģistrēti 1308 gadījumi. 23 gadījumos laulātie savos līgumos kā mantu norādījuši dzīvniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas