Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Šogad paredzētā nauda sniega tīrīšanai Rīgā jau gandrīz izlietota

Šim gadam paredzētā nauda ielu tīrīšanai no sniega Rīgā jau ir gandrīz iztērēta, šodien preses konferencē žurnālistus informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC).Kā ziņots, ielu tīrīšanai ziemas apstākļos 2010.gadā pašvaldības budžetā bija paredzēts 1,9 miljonu latu liels finansējums.

Visticamāk, trūkstošais finansējums ielu tīrīšanai šogad tikšot segts no Rīgas domes Rezerves fonda.Ameriks atzinīgi vērtēja, ka atšķirībā no citām Eiropas pilsētām patlaban neviena iela Rīgā nav neiztīrīta un slēgta satiksmei, lai arī galvaspilsētā ir ļoti bieza sniega kārta.Kā ziņots, šodien Rīgā dienas vidū sniega tīrīšanā bija iesaistītas jau vairāk nekā 30 sniega tīrīšanas un savākšanas tehnikas vienības, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas speciālists Uģis Vidauskis.Ielu un tiltu tīrīšanas darbi Rīgā turpinās nepārtraukti, taču lielākie ielu kaisīšanas un tīrīšanas darbi atsākušies pēc snigšanas beigām. Tā SIA "Rīgas tilti" norīkojusi septiņas sniega tīrīšanas vienības pa septiņiem maršrutiem uz tiltiem un satiksmes pārvadiem, SIA "Roadex" Kurzemes rajonā ved sniegu no pieturvietām un tīra gājēju pārejas uz maģistrālajām ielām, piemēram, Vienības un Jūrmalas gatvēs.Savukārt "CP Serviss" pilsētas centrā, kur satiksme ir visblīvākā, norīkojis divas sniega tīrīšanas vienības uz visām ielām, bet Vidzemes priekšpilsētā - tīrīšanas darbiem norīkotas četras vienības A kategorijas ielām. "CP Serviss" Ziemeļu rajonā un Zemgales priekšpilsētā, kā arī "Ceļu pārvalde" Latgales priekšpilsētā patlaban norīkojušas kopā 14 vienības A kategorijas ielu tīrīšanai.Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus, novietojot automašīnu ielas malā, pārliecināties, vai tai garām var izbraukt sniega tīrīšanas tehnika. Tāpat departaments lūdz autovadītājus būt saprotošiem un atsaucīgiem, kad sniega tīrīšanas tehnikas vadītājs lūdz pārvietot automašīnu, lai tehnika var izbraukt un notīrīt ielu.Kā ziņots, šodien turpina snigt, tādēļ Rīgā ir apgrūtināta braukšana rajona nozīmes ielās un satiksmes plūsma pilsētā ir lēna, taču maģistrālās ielas un tilti ir caurbraucami. Meteoroloģijas dienestu laika prognozes liecina, ka šodien Rīgā snigs visu dienu. Snigšanas laikā braukšanas apstākļi būs apgrūtināti un redzamība ierobežota. Autovadītājus, kas ziemas apstākļos nejūtas droši uz ceļa, departaments aicina pēc iespējas izmantot sabiedrisko transportu.Pagājušajā naktī Rīgā turpinājās sniega izvešana. Sniegs tika izvests daudzviet no sabiedriskā transporta pieturvietām, pašvaldības maksas autostāvvietām, tiltiem un atsevišķiem ielu posmiem. Patlaban tiek apkopoti jaunākie dati par izvestā sniega daudzumu. Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, Rīgā joprojām ir biezākā sniega sega Latvijā - 36 centimetri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas