Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Šonedēļ aizturēto bandu tur aizdomās par 23 tūstošus latu vērtu vērtslietu nozagšanu no galerijas "Centrs"

Šonedēļ policijas aizturētā noziedzīgā grupa nodarbojusies ar zādzībām no tirdzniecības objektiem un tiek turēta aizdomās arī par vasarā notikušo zādzību no galerijas "Centrs" juvelierizstrādājumu veikala, kur nozagtas 23 000 latu vērtas zeltlietas.

Par to žurnālistus ceturtdien informēja Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Toreiz divi vīrieši ar motorolleru piebrauca pie galerijas "Centrs", izsita skatlogu un paņēma vērtslietas, bet pēc tam steidzīgi notikuma vietu pameta.

Grupa tiek turēta aizdomās par sešām epizodēm, Ķuzis gan pieļāva, ka noziedznieki pastrādājuši vēl vairākas zādzības no dažādiem tirdzniecības objektiem. Pagaidām izdevies noskaidrot, ka viņu kopējais guvums bijis 95 tūkstoši latu par nozagtajiem datoriem, juvelierizstrādājumiem, vērtīgiem kažokiem un mobilajiem tālruņiem. Zādzības īstenotas vasaras sākumā, kad Rīgā sākās zādzību un laupīšanas bums no tirdzniecības objektiem.

Lai arī šogad vasarā zagļu vidū bijuši iecienīti seifi ar naudu vai vērtslietām, policija nedomā, ka šī grupa būtu nodarbojusies ar seifu zādzībām. Arī ar veikala "Maxima" apzagšanu, kurā, taranējot auto, nozagtas vērtslietas, šī banda diez vai esot saistīta.

Grupas īstenotie iekļūšanas veidi tirdzniecības objektos bijuši visai primitīvi - vai nu zagļi izsituši vitrīnas, vai arī sabojājuši sienu un uzlauzuši grīdu.

Grupā darbojušies trīs vīrieši, kas agrāk jau par līdzīgiem noziegumiem sodīti - 1974.gadā dzimušais līderis un viņa padotie divi 1982.gadā dzimuši jaunekļi. Līderis turklāt tikai nesen iznācis no cietuma.

Zādzībā gūtais pārdots īpaši uzmeklētiem uzpircējiem un iegūtā nauda tērēta narkotikām, automašīnu iegādei un jaukai laika pavadīšanai.

Grupējuma aizturēšana arī bijusi trillera cienīga, proti, banda gatavojusies kārtējam darbiņam tirdzniecības objektā un paspēts jau izsist stiklu, kad notikušo pamanījis kāds iedzīvotājs un devis ziņu policijai. Tuvumā esošā patruļa sākusi pakaļdzīšanos un tikai pēc tās izdevies noziedzniekus aizturēt.

Pie aizdomās turētajiem atrastas divas automašīnas, trīs pistoles, rācijas un narkotikas.

Lai arī policija iepriekš pieļāva, ka Latvijā darbojas vismaz desmit grupas, kas nodarbojas ar šādām zādzībām no tirdzniecības objektiem, Ķuzis uzskata, ka, pateicoties aktīvam policijas darbam, tās sākušas izjukt.

Jau ziņots, ka kopš pavasara Rīgā zagļi regulāri pastrādājuši zādzības no tirdzniecības objektiem un birojiem. Zagļi, izmantojot pat asa sižeta filmās redzētas metodes, apzaguši gan tirdzniecības centru "Dole", gan tirgotavu Vienības gatvē, gan citas vietas.

Zagļu guvums ir gan dārglietas, gan seifi ar naudu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas