Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Sprūdžs: Starp ZRP un SC ir liels "grāvis" ekonomikas jautājumos

Starp Zatlera reformu partiju (ZRP) un apvienību "Saskaņas centrs" (SC) ir pietiekami liels "grāvis" ekonomikas un valsts kontinuitātes jautājumos, kas būtu jāpārlec, ja abi politiskie spēki vēlētos kopā darboties koalīcijā, intervijā aģentūrai LETA izteicās uzņēmējs, ZRP pieteiktais premjera amata kandidāts Edmunds Sprūdžs.

Sprūdžs atzina, ka patlaban esot ļoti grūti runāt par iespējamo koalīciju nākamajā Saeimā, jo tas absolūti izrietēšot no vēlēšanu rezultātiem.

"Ir tādi, ar kuriem noteikti nevaram strādāt kopā - no tiem, kam visreālākās izredzes iekļūt Saeimā, tie ir ZZS. Par to, ar kuriem varētu strādāt kopā, ir jāskatās pēc programmatiskajiem uzstādījumiem," norādīja ZRP politiķis.

Sprūdžs pieļāva, ka viens no lielākajiem šķēršļiem ZRP un SC sadarbībā varētu būt atšķirīgie uzskati par valsts budžeta deficīta samazināšanu - ZRP vēlas iet uz bezdeficīta budžetu, bet SC vēlas turpināt dzīvot uz parāda. Ja SC paliktu pie sava uzstādījuma, tad koalīciju nez vai izdotos izveidot.

"Šāda kategoriska nostāja tomēr nav īsti akceptējama, jo netiek pieļauta iespēja, ka mūsu argumenti varētu pārliecināt mūsu potenciālo partneri. Nedomāju, ka SC pašmērķis ir lielāks budžeta deficīts. Viņi šobrīd saviem vēlētājiem sola nepiepildāmas lietas - prasa palielināt izdevumus, neparādot uz kā rēķina, tikai palielinot budžeta deficītu," skaidroja ZRP premjera amata kandidāts.

Sprūdžs skaidroja, ka, palielinot budžeta deficītu, Latvija automātiski iegūs lielākus budžeta parāda apkalpošanas izdevumus, kas faktiski izdevumu palielinājumu automātiski apēdīšot. "Un līdz ar to es tur neredzu "consensus". Bet, kad mēs apsēžamies viens otram pretī un par to reāli diskutējam, tad mēs varam nonākt pie reālā risinājuma. Ja mēs paskatāmies tikai programmas, ar SC nav iespējams veidot koalīciju, bet esmu pārliecināts, ka tie ir diskutējami jautājumi," teica politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas