Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Sprūdžs: ZRP gaida Vienotības valdes lēmumu

Zatlera Reformu partija (ZRP) gaida "Vienotības" valdes lēmumu par vēlamajiem koalīcijas partneriem un pašlaik neiztirzā citus iespējamos scenārijus.

ZRP viens no līderiem Edmunds Sprūdžs pastāstīja, ka ZRP informējusi "Vienotības" sarunvedēju Valdi Dombrovski ("Vienotība") par sestdienas naktī pieņemto lēmumu par vēlamo koalīciju, un "Vienotībai" līdz valdes sēdei būs gana daudz laika izvērtēt argumentus par un pret ZRP izteikto koalīcijas modeļa piedāvājumu.

Uz jautājumu par ZRP rīcību, ja "Vienotības" lēmums būs noraidošs, Sprūdžs teica, ka politikā "ir jādomā divus vai trīs gājienus uz priekšu", taču pašlaik viņam nekādus iespējamos variantus negribētos komentēt.

Sprūdžs atzina, ka dažu "Vienotības" biedru piektdien paustie paziņojumi par vēlmi koalīcijā sadarboties ar Nacionālo apvienību likuši ZRP par vēlamo koalīcijas modeli "lemt paātrinātā kārtībā". ZRP pārstāvis atzina, ka ideāla koalīcija būtu no četrām partijām, taču skaidrs, ka tas dažādu ideoloģisku atšķirību dēļ nav iespējams.

Savukārt vaicāts par izkanējušo informāciju, ka, ZRP veidojot koalīciju ar SC, partiju pamestu gana liels biedru loks, Sprūdžs atzina, ka ir bijušas "kaut kādas atsevišķas indikācijas no atsevišķiem biedriem" gan e-pasta formātā, gan sarunās. Tomēr biedru viedokļi pirms un pēc oficiāla ZRP valdes lēmuma par koalīcijas modeļa veidošanu varot atšķirties.

Sprūdžs arī teica - ZRP ir vairāk nekā 2000 biedru un, arī izstājoties atsevišķiem biedru, "mēs nekļūsim par nelielu organizāciju". Viņš arī uzsvēra, ka neviens no Saeimā ievēlētajiem ZRP deputātiem neplānojot izstāties.

"Mums ir ļoti saliedēta frakcija un es neredzu nevienu pazīmi, ka kaut viens no potenciālajiem deputātiem būtu gatavs tik radikālai rīcībai kā izstāties no partijas. Argumentācijas procesā viedokļi, protams, varēja atšķirties. Tas ir normāli un tā tam ir jābūt," stāstīja Sprūdžs.

Jau vēstīts, ka ZRP valde naktī nolēmusi veidot valdību kopā ar "Vienotību" un "Saskaņas centru". SC atzinīgi novērtējis šādu lēmumu un paudis gatavību runāt par Valdi Dombrovski ("Vienotība") kā premjeru.

Tikmēr "Vienotības" līderi ir skeptiski par sadarbību ar SC un vairāk sliecas uz Nacionālās apvienības pusi. "Vienotības" valde par šo piedāvājumu lems pirmdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas