Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Spūdžs pieprasa Jelgavas novada domes lēmumu par komunikācijas ierobežošanu ar žurnālistiem

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (Zatlera Reformu partija) pieprasījis Jelgavas novada domes lēmumu, ar kuru deputāti vēlas ierobežot komunikācijas iespējas ar žurnālistiem, īpaši no vietējā laikraksta Zemgales Ziņas.

Šādu lēmumu kritizējusi Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA), kas aicināja ministru izvērtēt Jelgavas novada domes rīcību, lai izslēgtu iespējamos cenzūras draudus saziņā ar plašsaziņas līdzekļiem. Zemgales Ziņas vēstīja, ka dome turpmāk ar žurnālistiem varētu komunicēt tikai rakstveidā.

"Šorīt pieprasīju visus interesējošo Jelgavas novada lēmumu. Pagaidām nav saņemts. Plašāki komentāri, kad iepazīšos ar dokumentu," ceturtdien savā Twitter kontā komentējis Sprūdžs.

Jelgavas novada domē aģentūru BNS informēja, ka 13.decembrī deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu uzdot izstrādāt iekšējās kārtības noteikumus sadarbībai ar žurnālistiem. Sēdes protokols liecina, ka visi 12 deputāti atbalstīja nepieciešamību izstrādāt "turpmākās komunikācijas principus ar laikrakstu Zemgales Ziņas".

Pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone noliedza, ka jau būtu pieņemts lēmums ar žurnālistiem komunicēt tikai rakstveidā, taču šāds priekšlikums ir izskanējis. Izvērtējot publikāciju tendenciozitāti un saziņas veidu ar laikraksta Zemgales Ziņas pārstāvjiem jau ilgākā laika posmā, noritējušas diskusijas par komunikācijas ierobežošanu, paredzot turpmāk tikai rakstveida komunikāciju likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas