Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Stabiņš netiek meklēts ārvalstīs, jo tiesa kļūdījusies viņa personas kodā

Kopš šī gada 7.septembra, kad pēdējā instance - Senāts - pieņēma notiesājošu spriedumu kukuļa izspiešanā apsūdzētajam bijušajam Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas (RPIVA) un Rīgas komercģimnāzijas direktoram Jurim Stabiņam, policija nevar sākt sprieduma izpildi. Izrādās, notiesātā personas kodā iezagusies kļūda, ko tiesas nesteidzas labot. Pēc tiesas sprieduma nolasīšanas J.Stabiņš no Latvijas ir «izgaisis», taču starptautisko meklēšanu bez labotas kļūdas spriedumā sākt nevar, šodien raksta Diena.

J.Stabiņš tika aizturēts vēl 2004.gadā, kad viņam celta apsūdzība par kukuļa izspiešanu no skolēnu vecākiem par bērnu uzņemšanu prestižajā mācību iestādē. 2008.gada 3.aprīlī Rīgas apgabaltiesa viņu notiesāja, piemērojot brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem un mantas konfiskāciju. Apelācijas sūdzību Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta izskatīja šī gada sākumā un atstāja nemainītu pirmās instances lēmumu. Arī AT Senāts, skatot lietu kasācijas kārtībā, atstāja to negrozītu un nosūtīja izpildei Rīgas apgabaltiesai. Tā savukārt - tālāk Valsts policijai ar izpildes rīkojumu. Kopumā lieta pa tiesas instancēm ceļoja pusotru gadu, taču neviena no tām nepamanīja, ka pirmā instance 2008.gada pavasarī pieļāvusi kļūdu tiesājamā Jura Stabiņa personas kodā.

Kļūdas labošana visās iesaistītajās iestādēs varētu prasīt vairākus mēnešus, teikts Dienā.


Top komentāri

bank
b
Gada rūgti smieklīgāka anekdote par valsts iestāžu nespēju kaut ko risināt... :( Re, cik vienkārši var izgaist visas problēmas. Būs kā Grinberga iecelšanu Ventspils ostas valdē un krimināllietu pret hūtes kalnu...
moritz
m
man patīk attaisnojums "personas kodā iezagusies kļūda" :D nevis iereednies pieljaavis kljuudu, bet taa pati seedeejusi uz printera malas un tad iezagusies, izraavusi aaraa pareizo burtu un ienjeemusi taa vietu... zagle, zagle, zagle... aaa, stabs jamo noalgoja :D
Sema
S
Stabiņu atceros tikai ar labu, tikai ar cieņu. viņa lekcijas bija ļoti noderīgas un pamācošas. Nezinu, kas tur vēlāk notika.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas