Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Stājoties augstskolās, jaunieši kāpj uz tā paša grābekļa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
AD
A
Ļoti vienkārši. Skolnieks izvairās no fizikas un matemātikas stundām tādēl, ka fizikas un matemātikas skolotājs nav vīžojis vai nav spējis šos priekšmetus SAISTOŠI pasniegt. Un tikai.
hanna montana
h
. 28.07.2010 12:37 Rīga, 24.jūl., LETA. Jūnija beigās Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datubāzē bija reģistrēti 23 419 bezdarbnieki ar augstāko izglītību, no kuriem lielākā daļa bija inženieri. ---------------- tieši tā jurists jau kaut kādu darbu atradīs kaut vai parādu piedziņas firmā bet kur inžinieri ??? ies politikā kā dombrovskis un godmanis un graus valsti ar savu nekompitenci ???
hanna montana
h
vel protams neizdevušies fiziķi un inžinieri ja darba nav var iet politikā ... mums kā reiz jau otrais premjērs fiziķis laiž valsti uz grunti ...
hmmm
h
Nu jurists vismaz par 200 latiem var rukāt kādā kantorī bet ko latvijā var darīt Inžinieris vai Ķīmiķis ? Ja nu vienīgi mācās jau ar domu braukt uz ārzemēm ... un te atkal jautājums vai vajaga sagatavot par nodokļu naudu inžinierus ārzemēm ?
mamma
m
Ja īpaši padodas matemātika, tad skolnieks to arī mācās, bet pārējie kaut kā nomuļļā, jo skolotājam vienalga - mācies vai nē! Nav brīnums, ka aiziet mācīties, kur šķietami vieglāk! Skolotājiem nedaudz vairāk vajadzēut pastrādāt ar skolēniem, jo ne visi var atļauties ņemt privātstundas.
Nu gan - Hanna
N
Skolotājs ar tādu morāli nevienu priekšmetu neiemācīs! Kauns, ja tiešām tā runā skolotājs! Ķirurgs arī Tevi kaut kā pa roku galam sagraizīs, jo, redz, par maz maksā?!
l`avocat
l
es nedomāju tikai fizikus un matematikus, nebūt nē, es domāju visus - kad es pabeidzu augstskolu, atradu darbu atri - strādāju ar cilvēkiem, kuri sež savā vietā nu jau 30 gadu, un viņi joprojam 60 gadu vecumā tur sež! kāmēr vecās kļačas se'dēs savās vietās - jaunie cilvēki neko neatradīs, kaut viņiem būs sarkanais diploms. Par ražošanu :) nu tas ir gan smieklīgi, kur pie mums tā lielā ražošana ar kaut vai 10.000 darbinieku (var saskaitīt uz pirkstiem)?! uzņēmēji tiešam meklē inžiniera tipa cilvēkus, bet viņi grib maksāt MVU sarkana diploma turētājam 250 latus (mana laba drauga dzīves stāsts), tāpēc arī normālus inženierus viņi atrast nevār. Jo viņi uzskata, ka inženieris - ir vērtējams kā apkopēja...
la
l
17% nav nekāda lielākā daļa - kas tad ir pārējie 83%? Taču jau visādi humanitārie, ne? :) Der nedaudz matemātiku pamācīties, citādi nāksies ticēt visam, ko žurnālisti saraksta :)
pedagoģe
p
Zini, Imant, ja skolnieks izvairās no fizikas un matemātikas stundām, tad nevajag viņu ar varu spiest! Katram daba ir ielikusi noteiktus talantus, kurus tad arī vajag izkopt un attīstīt. Nevis spiest bērnam ar varu to, kas viņu neinteresē.
?
?
bet visvairak bezdarbnieku esot ar to inzhenierzinatnisko specializaciju?:) kad bus darbi, bus ari interese?
.
.
Rīga, 24.jūl., LETA. Jūnija beigās Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datubāzē bija reģistrēti 23 419 bezdarbnieki ar augstāko izglītību, no kuriem lielākā daļa bija inženieri. Kā liecina NVA dati, 3981 jeb 17% no reģistrētajiem bezdarbniekiem, kuri ir ar augstāko izglītību, ir būvinženieri, elektroinženieri, mehānikas, elektronikas un citu nozaru inženieri. --- no kapitāls.lv
Ērglis ar nagiem
Ē
Turklāt ražošana, kaut neliela, bet ir - uzņēmēji visu laiku meklē inžiniera tipa cilvēkus. Bet nav.
Ērglis ar nagiem
Ē
Un ko darīt tādam apkalpojošajam personālam kā juristiem un ekonomistiem?
Ērglis ar nagiem
Ē
Manuprāt, problēma ir tajā, kā vidusskolas pasniedz fiziku un matemātiku - vienkārši nebaudāmi. Turklāt matemātikai tiek iebāzts daudz kas tāds, ko nu nevajag zināt vidusskolu beigušajam. Līdz ar to cilvēks neiemācās neko.
tm
t
nevajag jau krist galējībās. Tieši tāpat kā visa valsts nevar sastāvēt no vēsturniekiem, tā arī nevar sastāvēt no fiziķiem un inženieriem. katram savs, jo ne jau visi ir vienādi. Tikai katram pašam jāpiedomā kādam nolūkam konkrēto izglītību izvēlas un ko ar to iesāks. ja tā notiek, tad grābekļu pēc definīcijas nevar būt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas