Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Stiprais nepiekrīt, ka Zatleram svarīgos jautājumos nav nostājas

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Eduards Stiprais uzskata, ka mediji Valda Zatlera viedokli dažkārt vēlas dzirdēt nelaikā, taču atzīst, ka to žurnālistiem nevar pārmest. Līdz ar to Stiprais noraida ekspertu pārmetumus, ka prezidentam svarīgos jautājumos nav skaidras nostājas.

"Sabiedrība uzzinās, ko prezidents domā, tajā brīdī, kad būs pienācis laiks, kad šim prezidenta viedoklim būs nozīme. Sabiedrība prasa no prezidenta spēlēt arbitra lomu, soģa, pēdējā vārda izteicēja lomu, bet tas paredz arī to, ka viņam šim procesam rūpīgi jāseko līdzi, jāiepazīstas ar visiem argumentiem. Jāļauj visiem dalībniekiem pirms tam paust savu viedokli, argumentēt to, un tikai tad prezidents, izvērtējot visus šos aspektus, pauž viedokli," intervijā pauda Stiprais.

Viņš norādīja, ka žurnālisti grib no prezidenta atbildes, pirms process ir sācies. "Iedomājieties tiesā - jūs pienākat pie tiesneša un prasāt, kāds tad būs spriedums, jau pirms tiesas sēdes sākuma. Žurnālistiem pietrūkst pacietības sagaidīt to brīdi, kad ir beidzies tiesas process un ir pienācis brīdis tiesnesim spriedumu pasludināt," teica Stiprais.

Kancelejas vadītājs uzsvēra, ka prezidentam bez mediju starpniecības ir vēl daudz dažādu veidu, kā ietekmēt procesus valstī, proti, iesaistītās puses uzrunājot tieši, nevis ar žurnālistu starpniecību.

"Ne vienmēr problēmu var atrisināt avīžu lappusēs. Cilvēki ir aizmirsuši, ka daudzas problēmas var atrisināt savstarpējā dialogā. Līdz ar to, kad ir šāda nepieciešamība un tiešais dialogs nedarbojas, prezidents arī izmanto publisko telpu," paskaidroja Stiprais, norādot, ka šādi gadījumi ir bijuši, bet atteicās tos atklāt.

"Tas ir prezidenta kompetencē. Tad, kad pienāks laiks, viņš to varbūt varēs pastāstīt savos memuāros," piebilda kancelejas vadītājs.

Viņš pauda viedokli, ka mediji Zatlera viedokli grib nelaikā un žurnālistiem pietrūkst pacietības, taču norādīja, ka to nevar pārmest.

"Mūsdienu temps ir ļoti izmainījies - gribas, lai viss notiek ātrāk un lai izjūtas paliek arvien spilgtākas, jo lielāks skandāls, jo labāk. Bet notikumu ir tik daudz un sabiedrības uztvere tik ļoti notrulinās, ka žurnālistam, lai piesaistītu uzmanību savai ziņai, to ir jāmēģina vēl vairāk paspilgtināt, bet tas ir objektīvi, un nevienam to nevar pārmest," klāstīja Stiprais.

Līdz ar to viņš noraidīja pārmetumus, ka prezidentam nav viedokļa vienā vai otrā jautājumā. "Jautājums ir par to, kurā brīdī to prasa," teica Stiprais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas