Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Stradiņos būs bezmaksas konsultācijas par vēzi

P.Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā vairākas dienas būs pieejamas ārstu bezmaksas konsultācijas. Šodien pasaulē atzīmē starptautisko Pretvēža dienu. Šī gada vadmotīvs ir profilaktiskie pasākumi, kā rezultātā iespējams samazināt risku saslimt ar vēzi pat par 40%.

Lai veicinātu agrīno diagnostiku, 11., 17. un 23. februārī uz bezmaksas konsultācijām Stradiņa slimnīcas Krūts slimību centrā aicinātas sievietes, kurām ir risks saslimt ar vēzi. Ārsti norāda, ka saslimšanai ir vairāki simptomi: veidojums krūtīs, izmainīts krūtsgals, asiņaini izdalījumi no krūtsgala. Uz konsultācijām jāpiesakās iepriekš pa tālruni 67069793.

Stradiņa slimnīcas Krūts slimību centra vadītājs Arvīds Irmejs atzīst, ka pēdējā laikā pie ārsta vēršas pacientes, kuras ar sataustītu veidojumu krūtīs dzīvo gadu vai pat divus.

Akcijas laikā 17. un 18. februārī bezmaksas konsultācijas būs vīriešiem ar priekšdziedzera jeb prostatas vēzi vai aizdomām par to. Uz konsultācijām pie urologa jāpiesakās iepriekš pa tālruni 67069285. Ārsti uzsver, ka agrīnās stadijās prostatas vēzis ir pilnībā izārstējams, tāpēc ir svarīgi vienu reizi gadā apmeklēt urologu specializētajā centrā. Stradiņa slimnīcā pacientiem ar aizdomām par pārmantotu prostatas audzēju iespējams veikt arī ģenētisku izmeklēšanu.

Akcijas laikā nav nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums.

Savukārt ar ģimenes ārsta nosūtījumu konsultācija pie ārsta maksā trīs latus, tālāko izmeklēšanu un vēža ārstēšanu arī finansē valsts, pacientam samaksājot pacienta iemaksu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas