Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +21 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Studenti: Valdība nav ieinteresēta celt izglītības kvalitāti

Ieviest pārmaiņas izglītībā bez naudas nav iespējams un, ja valdība tam pretojas, tas nozīmē, ka valdībai nav intereses par izglītības kvalitāti nākotnē, šādu viedokli portālam Diena.lv pauda Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidents Edvards Ratnieks.Trešdien LSA tikās ar izglītības un zinātnes ministru Rolandu Broku (ZZS) un pārrunāja izglītības reformu virzību, kā arī studentu studiju slodzi un stipendiju piešķiršanas kārtību.

LSA pārstāvji skaidroja, ka finansējums augstākajai izglītībai ir jāpalielina, jo, uzsākt plānoto izmaiņu ieviešanu ar 2006. gada līmeņa finansējumu neesot iespējams. R.Broks skaidroja, ka budžeta vietu skaits būs pirmais, kas tiks samazināts, ja trūks līdzekļu. 

LSA pauda gatavību aizstāvēt studentu intereses, kā arī ministrijas darbu pie jaunā, uz rezultātiem un kvalitāti balstītā nozares finansēšanas modeļa ieviešanas.

"Arī valstīs, kurās ir maksas augstākā izglītība, ir lielāks valsts atbalsts studentiem, nekā šeit. Latvijai šajā ziņā ir viens no zemākajiem rādītājiem Eiropā," piebilda IZM pārstāve Gita Rēvalde. Uzturot ministrijas un LSA ilggadējo nostāju, partneri uzsvēra, ka nav atbalstāma Finanšu ministrijas virzītā darba grupa par 50 miljonu latu samazināšanas programmas izstrādi uz izglītības un veselības nozaru rēķina.

LSA pārstāvji pauda, ka studentiem valsts dotētās stipendijas jāpiešķir, balstoties uz akadēmiskās izcilības kritērijiem, neaizmirstot par sociāli apdraudēto studentu atbalstu, kam var tikt atvēlēti 10% no kopējā stipendiju fonda. Savukārt nākotnē rūpes par maznodrošinātajiem studentiem jāpārņem Labklājības ministrijai. Šādai nostājai piekrita arī ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas