Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Sudraba: partiju sistēma neļauj pie varas nonākt profesionāliem cilvēkiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ruks
R
Nupat sāk jau kaitināt šī Parex lakstīgala! kad šo kā VK veceni aicināja valdībā, vecene varonīgi NOMĪZA pagultē ...nē, nē viņa neiešot! bet tagad vecene murgo par "profesionāļiem"...
to mels
t
Tās jūsu "nepliekanās gudrībiņas"par manu neizprasto komentu,noved pie tā,ka guļat un murgojat par kaut kādām partijām,kas man ir galīgi garām,JO esmu bijusi TIKAI !!!LTF.,kua ļoti sen jau tā kā esot mirusi. un sanāksmes nenotiek.Un valsti līdz t.s. kliņķi noveda ne partijas,BET atsevišķi to pārstāvji.- KAMPĒJI.Mēģinu atminēties t.s."prāta aptumsumā bailēs no Sudrabas ! / kurā valstī NAV PARTIJU,?! Draudziņ,gvelz gvelz,bet ar mēru !
Karmena
K
Paldies Sudrabas kundzei, kas to beidzot skaļi pasaka. Jo zināms, ka sabiedrība vairāk ieklausās tajā, ko saka atpazīstami cilvēki. Gribēju par šo tēmu turpināt rakstīt pēc valdības apstiprināšanas, bet nu ceru, ka varu tam laiku netērēt, lai to dara profesionāli politologi. Piebilde no manas puses - neliels precizējums. Vērojot kā gadiem mēs ievēlam Saeimu, bet tad daļa no tās tiek "pārmesti" uz valdību, pie tam, nevis ņemot vērā konkrētā ministra profesionālo varēšanu, bet partijas piederību un koalīcijas vienošanās, gribi, negribi jādomā par to, kas notiktu, ja mums būtu normāls civildienests. Ja ierēdņus darbā pieņemtu nevis katra ministrija, katra aģentūra un citi valstiskie veidojumi, bet gan Valsts Civildienesta pārvalde, kurā būtu vienīgā ierēdņu personāla pārvalde.... Ja ierēdņi, apgūstot zemākās ierēdņa iemaņas, tik tiešām tiktu rotācijas kārtībā paaugstināti augstākos amatos ar lielāku atalgojumu un augstāku atbildības pakāpi un pārvietoti ne tikai savas iestādes, bet gan visa civildienesta ietvaros... Ja 20 gadu laikā katrā valsts iestādē būtu "izauguši" profesionāļi, kas patiesi pārzina visu, kas attiecīgajā sfērā tiek darīts, vai ko tur būtu jādara... Ja nebūtu tā, ka cilvēks, kas ir iestājies kādā politiskajā partijā, jebkurā valsts dienestā tiek uzskatīts par balto zvirbuli (vai piemēram melno vārnu), jo ierēdņa statusu nevarot savienot ar partejisku piederību... Bet pagaidām ir tā kā ir. Valsts iestādēs strādā vairāk vai mazāk profesionāli ierēdņi, kas ne uz ko pat nevar kandidēt, pat ja gribētu. Bet šo iestāžu virsvadība tiek uzticēta politiķiem, kurus tauta ievēlēja Saeimā. Par deputātiem.
بجدية عربية‎
ب
Sudraba -ārpusparlamentārā opozīcija? un arī amatpersona-amatu savienošanas kārtībā? Taisa politiku un stāsta,ka to nedara.
mels
m
Vau, pamela, kāds prāta aptumsums! Vai nobijies no Sudrabas rakstītā, ka esošā partiju varas sistēma valsti novedusi līdz kliņķim, sagriezās galva un sāki murgot? Raksts jau nav par tēmu Sudrabas CV. Ja galviņa nespēj izsekot rakstītajam, tad visas tās savas pliekanās muļķ'īibiņas pataupi nākošai partijas biedru sanāksmei.
pamela
p
Vai jūs vispār ko pozitīvu šai valstī arī redzat jebšu nākat no SC smadzeņu skalot'aju rindām un gribat uzpelnīties līdz Zatlera amatam visu mālejot ar piķi? Vai nav jau PARDAUDZ jūsu politgudrību plašsaziņas līdzekļos?Vai atliek maz laika darbam VK ? KURŠ jūs gatavo jaunam amatam,kad Zatleru metīs nost?Pēc mūžīgās Latvijas kritikas un ņaudēšanas - droši,ka Kremlis caur draugu Stepašinu.Man šķiet,ka par daudz jau lienat politikā,vēl pat NEKUR neievēlēta.Un kas tad būs ,ja tiksiet pie teik'šanas?Tie mājieni par "tautas"sasaisti ar politiku caur vēlētu Prezidentu ir GALĪGI garām,TO pierāda jūsu Kremļa draugi ar SAVU tautas vēlētu Prezidentu un AUTORITĀRU valdīšanas stilu,kas jums gan būtu pa prātam,jo pēc jūsu pieprasītās politikas veidošanas DEMOKRĀTIJA nebūtu iespējama. Jums nepieciešami SILTUMNICAS apstākļi un bezierunu kalpība. Nedod DIEVS tādus politiķus! Dariet taču vienreiz SAVU !! darbu un nespēlejiet to ilgidrasējošo plati - vienu un to pašu,vienu un to pašu.Все люди сволочи , Я -- один святой! Tas ir jūsu lozungs!
to Interesanti 15:42
t
Par glupībām runājot. Tavā viedoklī laikam tā ir vairāk par pārējiem komentētājiem kopā. Ak Sudraba neko reālu nevar un nevarēja darīt? BET KĀ AR VISMAZ UZMANĪBAS VĒRŠANU VALDĪBAS VADĪTĀJIEM, JA TIKS VEIKTS NEPAMATOTS UN NEPĀRDOMĀTS LĒMUMS, KUR TIKS IEGULDĪTS VAIRĀK PAR MILJARDU? Arī Sudraba piedalījās sēdē pie lemšanas par Parex pārņemšanu un nosacījumiem! Un kā ar valsts amatpersonas bezdarbību? Vai gadījumā nepārdomātā lēmuma un iebildumu neesamības dēļ nav valstij un v-sts budžetam radīts kaitējums sevišķi lielos apmēros? Pāris šādi lēmumi ir vairāk ietekmējuši v-sts un iedzīvotāju labklājību uz vismaz turpmākajiem 10 gadiem kā to varētu izdarīt karš. V-sts katastofāli uz neatgriešanos zaudē savu vienīgo bagātību - iedzīvotājus, pie tam izlases veidā un labākos! Tas tiek stimulēts no ārvalstīm, jo izdevīgi bez jebkāda ieguldījuma saņemt gatavu produktu -speciālistu, kam var maksāt vismaz 3 reizes mazāk kā savējiem! Tas jau attīstītajām valstīm, lai paaugstinātu konkurenci , ir kļuvis par savdabīgu rūpalu. VAI ATGRIEŽAS VERGTURU LAIKMETS, BET TIKAI CITĀ VEIDOLĀ? Pilnīgi nebrīvu cilvēku jau nevarētu tik ražīgi izkalpināt kā piemērojot mūsdienu metodes un paņēmienus, ko lielā mērā piekopj arī kredītiestādes.
Jānis
J
Vislabāk varu un sabiedrību kosolidetu tautas vara...
vika
v
Varbūt Sudrabas kundze ir Krievijas ietekmes aģents?
Interesanti
I
Rex 15:18 . Vienīgais ko Sudraba ir izdarījusi - saražojusi tonnām atskaišu. Lietderīgums tam visam nulle. Nevajag tukšu muldēšanu, bet darīt kaut ko reālu. --------------------------------------------------- ------------------------- "bet darīt kaut ko reālu" ? Tu varbūt iedomājies, ka Sudraba, būdama savā amatā, varētu tā mierīgi nepildīt savus darba pienākumus, bet "darīt kaut ko reālu". Nu piemēram - pati "izdomāt kaut ko reālu"un darīt to? Tu apjēdz, kāda glupības tu samelsi savā komentārā?! Mēs tā katrs varbūt varētu - nedarīt to, ko mums uzliek darba pienākumi, bet "darīt kaut ko reālu", t.i. to, kas katram ienāk prātā?
fakts
f
pec Jusu komentara var saprast, ka Jums nav saprasanas par auditu. Un ari to, ka Jus gaidat kadu personu - glabeju, kas viens pacels valsts labklajibu Leiputrijas augstumos... Patreiz Sudrabas k-dze ir savakusi gana normalu komandu, kas veiktu auditu. Butu labi, ja vinas vadita iestade tiktu merktiecigi izmantota - organizejam/pasutam auditu, sanemam rezultatus, ieviesam izmainas. Un ta pamazam visas iestades. Sobrid viss beidzas pec rezultatu sanemsanas. Jo VK nav varas ko ietekmet, bet citiem, skiet, nav velmes ko mainit...
Rex
R
Vienīgais ko Sudraba ir izdarījusi - saražojusi tonnām atskaišu. Lietderīgums tam visam nulle. Nevajag tukšu muldēšanu, bet darīt kaut ko reālu.
latgaliete
l
Sudraba laiki ir beigušies mums tagad vajag Zelta zilā kalna Martu,kas ziemā slidenā laikā mūs vestu tikai kalnup uz gaišo nākotni.
minna
m
Sudrabotā Sudraba! Tikai kāds mums no tā labums?
Vēlēšanu likums
V
Saeimas vēlēšanās no 1 532 851 vēlētājiem piedalījās 965 509 vēlētāju. 54 074 vēlētāji nobalsoja par deviņām sīkpartijām un palika ar garu degunu bez saviem pārstāvjiem. Šīm partijām bija iespējas iekļauties esošās partijās un ietekmēt partijas un sabiedrību, bet viņas savas augstprātības dēļ neizmantoja savas tiesības. 567 342 vēlētāji nepiedalījās vēlēšanās. Tas ir ļoti slikti. Nelielai daļai iespējams ir attaisnojošs iemesls, bet pārējo bezdarbība ir nosodoša. 263 902 vēlētāji nobalsoja par partijām, kas jau bija pie varas un kuras ir atbildīgas par valsts izsaimniekošanu. Vai tā ir tuvredzība, nekompetence, ieinteresētība? Saeimas vēlēšanās 13 845 vēlētāji nobalsoja par klaji cinisku okupantu politiku, bet 251 397 vēlētāji piekopj slēptu okupantu politiku. Ja par Saeimā iekļuvušām partijām notiktu atkārtota balsošana, tad vēlētājiem būtu lielāka iespēja piedalīties valsts pārvaldes uzlabošanā, veidotos spēcīgāka pozīcija un opozīcija. Ja vēlēšanu sistēma būtu pilnveidota un būtu iespējams nobalsot arī elektroniski, tad varētu sasniegt vēl lielāku vēlētāju aktivitāti un vēlēšanu otrā kārta sabiedrībai dotu lielākas izvēles iespējas. Tad piecu partiju vietā, iespējams, būtu 2-3 partijas. Diemžēl iepriekšējo varas partiju ielikteņi nedomāja par sabiedrības interesēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas