Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Sudraba rosina noteikt par pienākumu budžeta studentam strādāt iegūtajā specialitātē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
J
Pareiza prasība. Ja valsts maksāja par mācībām, tad jāatpelna nauda ar darbu vajadzīgajā amatā.
Liva
L
Jebkurš uzņēmuma vadītājs jums pateiks - nekvalificētu darbinieku pavisam bez vai ar kautkādu kreisu izglītību (a la Turība) atrast tiešām nav problēmas, bet tiklīdz vajag kaut ko vairāk, tā piedāvājums izsīkst. Skolā Rīgas centrā nenotiek fizikas stundas, jo jau gadu nevar atrast nevienu skolotāju - beigās knapi atsauca vienu no pensijas atpakaļ. Inženieri, zinātnieki, ķīmiķi - budžeta vietas šajās augstskolās ir knapi aizpilddītas, tāpat kā šīs vakances uzņēmumos. Valstij nav nekādu problēmu atrast darbu budžeta vietu studentiem - izglītības ministrija var ļoti labi prognozēt, cik skolotājus vai inženierus valstij vajadzēs pēc trīs gadiem, un tik arī budžeta vietas noteikt.
who cares
w
"Kampara solījumi nav piepildījušies, jo darba vietas nav vairojušās. " === Aha, bezdarbs uz 15% nokrita dēļ tiem, kas pakārās. Ar kamparu tam droši vien pamaz sakara (~ tik, cik laikapstākļiem, u.tml.)
who cares
w
murgs
muša
m
Ļoti pareizi- ja valsts tev apmaksā studijas, tad tu noteiktu laiku valstij atstrādā! Piekrītu!
ams
a
...tā kā valstī ir bezdarbs starp augskolu beidzējiem , tad valstij vienkārši ir pienācis laiks aizklapēt ciet budžeta vietas....tā ir vienīgā normālā izeja no šī stāvokļa ....āmen un basta ! :)
vecais-2
v
Jāregulēre humanitāro skaits un jāskatās apmācības kvalitāte. Ja būs nopietni jāmācās vienā vietā, tad neskraidīs pēc pāris gadiem plātīdamies ar vairākiem diplomiem. Dabīgi, ka tādus apmuļļātos nopietni priekšnieki savās firmās neņem. Tos pa draugam iekārto kā šoferu dēlus par valsts ierēdņiem, un tie pēc tam čakarē mūs visus un zog. Un, ja par budžeta naudu mācies, tad ej un valstij atstrādā. Te nav labdarības valsts (faktiski ar pliku paka..), kam jāgatavo speciālisti bagātajai Eiropai.
lobijs
l
Nevis japāniskais dunduki,bet latviski jāsaka zābaki.
Lelle
L
Tie visi humaņitarņiki droši var iet cūkas ganīt...no viņiem nav nekādas jēgas, cilvēki bez loģiskās domāšanas. Tādi dunduki varas gaiteņos jau to valsti arī ieveda purvā....
Lelle
L
Hi, hi...strādāt te vispār vairs nav kur! Kas ņems zaļu studentu darbā, ja pieredzējuši kadri ar vairākām augstskolām mētājas apkārt?!
magistrs
m
Shogad pabeidzu magistrus par budzeta naudu, un esmu stradat lai budzeta naudu atstradatu, tikai dodiet tadu iespeju...
cony
c
Pareiza doma,lai augstskolas labāk attīsta zinātni un izgudro kaut ko jaunu,bet augsti kvalificētus specialistus sagatavo tikai pēc valsts vai privātā kapitāla pasūtījumiem,līdzīgi,kā pie kurpnieka pasūtam jaunus zābakus.
studente
s
Es atbalstu tādu likumu, jo tad BEIDZOT varēs uzskatāmi redzēt, ka nav kur mazajā Latvijā bāzt tos n-tos skolotājus, ķīmiķus, juristus u.c. speciālistus ar augstākos izglītību, nemaz nerunājot par akadēmiskās izglītības bezjēdzīgumu.
koko
k
Vispār lieka valsts institūcija,atdot šos līdzekļus Knabam.
un
u
Aicim māte bija jaunkundze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas