Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Suņa mocītājam Lietuvā cietumsods; suns miris

Lietuvas tiesa pirmdien piespriedusi brīvības atņemšanu uz astoņiem mēnešiem 22 gadus vecajam Jurbarkas rajona iedzīvotājam Svajūnam Beņukam, kas ar savu nežēlīgo rīcību pret suni nesen šokēja sabiedrību ne vien Lietuvā, bet arī citur pasaulē, raksta LETA, atsaucoties uz lrytas.lt. Tas esot pirmais gadījums Lietuvā, kad par nežēlību pret dzīvniekiem piespriests reāls cietumsods. Taču mocītais suns, _Pipars, _svētdien nomiris – viņam apstājusies sirds.

Pašreiz maksimālais Lietuvas likumdošanā paredzētais sods par dzīvnieka mocīšanu ir viens gads cietumā, bet tas gan tiek piemērots ārkārtīgi reti, ziņo Lietuvas dzīvnieku aizsardzības biedrība Animal Rights Lithuania. Sakarā ar šo incidentu Lietuvas parlamentā esot iesniegti likumu grozījumi, kas palielinātu maksimālo sodu līdz četriem gadiem.

Portāls Diena.lv jau ziņoja, ka S.Beņuka no tilta nomestais suns pārdzīvojis kritienu un kāds vīrietis vairāk nekā diennakti pēc notikušā dzīvnieku atradis un nogādājis policijā. Suns tālāk ticis nodots veterinārārstiem un dzīvnieku aizstāvjiem, kas centušies glābt viņa dzīvību.

Suņa mocītājs pats esot ticis noķerts, pateicoties cilvēku sadarbībai interneta vietnē  Facebook.com. Tajā izveidojusies iniciatīvas grupa, kas noskaidrojusi, no kura tilta nomests suns, un ātri vien "izskaitļojusi" arī vainīgo. Viņš gan pats jau trešdien ieradies policijā un atzinies nodarījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO

Video no tiesas sēdes Kauņā portālā delfi.lt


DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Interneta lietotāji palīdz atklāt nežēlību pret suni

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas