Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

SVA: Seši saslimušie ar A hepatītu, iespējams, vainīgs "Miltiņkrogs"

Sabiedrības veselības aģentūra (SVA) saņēmusi SVA Jelgavas filiāles informāciju par sešiem A hepatīta saslimšanas gadījumiem, kas, iespējams, saistīti ar kafejnīcas "Miltiņkrogs" darbību. Kafejnīca atrodas uz šosejas P97 posmā Jelgava – Dobele.

Trīs saslimušie ir vīrieši un trīs - sievietes, vecumā no 21 līdz 48 gadiem, tajā skaitā arī kafejnīcas darbinieki. Visi saslimušie nonākuši slimnīcā.

Saistībā ar to, ka pirmais saslimušais ir kafejnīcas darbinieks, apmeklētājiem, kas laika periodā no 30.septembra līdz šim brīdim apmeklēja kafejnīcu un nav vakcinējušies,  ir risks saslimt ar A hepatītu. SVA aicina iedzīvotājus, kas minētajā laika periodā apmeklēja kafejnīcu "Miltiņkrogs" un kam novērota: paaugstināta ķermeņa temperatūra, nespēks, dzelte, sāpes labajā paribē, vemšana, vērsties pie ģimenes ārsta un informēt viņu par iespējamu inficēšanās risku.

SVA atgādina, ka cilvēki, kas bija pakļauti inficēšanās riskam, divu nedēļas laikā var veikt ārsta rekomendētu maksas vakcināciju pret A hepatītu, tādējādi pasargājoties no saslimšanas.   

Turpinās epidemioloģiskā izmeklēšana, par notikušo informēts Pārtikas un veterinārais dienests un SVA rīcībā šobrīd nav sīkākas informācijas.

Diena jau ir rakstījusi, ka Rīga šogad piedzīvo plašu A hepatīta uzliesmojumu. Speciālisti prognozē, ka saslimšana varētu mazināties vien decembra vidū. Septembra beigās Latvijas Infektoloģijas centrā ārstējās 160 pacientu ar dzelteno kaiti un nedaudz vairāk kā 700 cilvēku no centra bija jau izrakstīti. Patiesībā saslimušo skaits ir daudz lielāks, jo daļa slimnieku ārstējas ambulatori, pieļauj ārsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas