Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Tas, kas notika ar Gerhardu TV5, citās valstīs nebūtu iespējams

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Als
A
Jautājums arī par to, kāpēc vispār nepieciešami elektroniskie mediji latviešu valodā, ja 86% („Valoda”, 2006) šīs mazākumtautības cilvēku vairāk vai mazāk prot krievu valodu?
Vilis
V
Par Visu Latviai! Citadi latkrievi vel nozags mums Latviju!
Vilis
V
Valsts valodas inspekcijas sagatavotais noteikumu projekts par tam valodam, kuras darba devejs var prasit no darbinieka, ir loti butisks. Jacer, ka Visu Latvijai vai vismaz Vienotiba tos virziis uz valdibu! Un paldies Porinas kundzei par rakstu! Ta turet!
viss uz labu
v
Nevajag apskaust Gerhardu. Kā ministrs viņš atšķirībā no priekšgājējiem nav saistīts ar skandāliem un ir kompetents. Bez tam Viņš Mamikina raidījumā bija vienkārši izcils! Citi politiķi diemžēl neizmanto tādu iespēju kā runāt latviski. Tagad arī iesniegta prasība tiesā par prokrieviskā LTV5 maksātnespēju, tā ka viss notiek uz labu.
es
e
citās valstīs gerhards nekad nevarētu būt ministrs, bet tikai vīriešu tualetes uzkopējs!
inese
i
Piekrītu Jums 100%.
jautrais
j
... nu gan meitēns auzās iebrauca, ministram neviens neliedza runāt valsts valodā..un nevajag jaukt pirmvēlēšanu kampaņu, ar valsts valodas likumu.. man jau angļu valoda sāk uz nerviem krist.... nebūtu par skādi paanalizēt šo jautājumu.."krievi nāk" sen nodrāzsts zīmulis..
Cilvektiesību centra relīzes
C
Latvijas Cilvēktiesību centra (vaditāja Ilze Brands Kehe) relīzēs angliski Gerharda gadījums TV5 ir sagrozīts: "Kleckins teicis, ka tas ir skandāls, ka Gerhards, kura dzimtā valoda ir latviešu, tika spiest runāt krieviski, un tas ir Valsts valodas likuma pārkāpums." Bet pat Kleckins neko tādu nav teicis! Nekur ne ar vienu vādu relīzē, ka ministrs runāja valsts valodā! Kārtējo reizi angļu relīzēs Cilvēktiesību centrs noklusē taisnību. Par to, ka ES šokā, ka lLatvijas pētījums atklāj latviešu lingvistisko dskrimināciju, par ko bija daudzās avīzēs - ne ar vienu vārdu, jo angliski lasošie tiešām būtu šokā. Tam, kas notiek saistībā ar pamatnāciju Latvijā, Cilvēktiesību centrs starptautisku publicitāti negrib. Iekopēju angļu tekstu par TV5 no Latvijas Cilvēktiesību centra Integrācijas monitorings relīzes 03.09.2010.: Integration and Minority Information Service 2 September 2010 Minister of Transport Kaspars Gerhards refused to speak Russian at a Russian language TV live broadcast Newspapers report that the Minister of Transport Kaspars Gerhards refused to speak Russian at a Russian language TV live broadcast “Un-censored.” The Minister got invited to the channel’s TV5 broadcast in order to speak about issues under his competence but Mr. Gerhards from the very beginning replied to the broadcast’s host in Latvian and when asked to speak Russian refused it and left the studio. TV5’s management asserts the Minister was informed that the broadcast is in Russian, while Mr. Gerhards asserts that he informed the broadcast’s editors that he will speak only in Latvian. In previous years, Mr. Gerhards used to give interviews in very good Russian to journalists of Russian-language TV and radio broadcasts in his official capacity. Head of the National Radio and Television Council Abrams Kleckins commenting the incident stated that it is a scandal that the state official who’s mother tongue is Latvian was demanded to speak Russian and that it contradicts the State Language law. Chas, Vesti Segodnya, Telegraf, Latvijas Avize, Diena, Neatkariga
papucis
p
Laika biedri,runāsim Latviski,bet izteiksimies Pleskavas dialektā at Tatāru valodas"' iestarpinājumiem"".Varu derēt-100% sapratīs labāk!
vispār
v
zini, kad biju Itālijā - Grado pilsētā, tas ir kūrorts Ziemeļitālijā, gandrīz nevienā veikalā pārdevēji nerunāja angliski. bet ar smaidu un žestu palīdzību sarunājām pilnīgi visu, pat kaulējāmies. tā kā - arī par apkalpojošo sfēru vēl var diskutēt.
Dadzis
D
Tas kas notika raidstacijas TV5 raidījumā, pieprasot Gerhardam runāt tikai krievu valodā ir provokācija uz naida celšanu un sabiedrīdas šķelšana augstākā pakāpē. Ja drīzumā latviešu valodas likumā nekas nemainīsies,tad krievu valoda pilnīgi dominēs Latvijā,ne tikai TV5 raidījumos,bet visās sadzīves jomās.Latviešu valoda ir uz iznīcības ceļa.
viviana
v
nepatiik.!!!
Ilze
I
Diemžēl ir viena liela sfēra, kurā ir jārunā klienta valodā un par šī "nerakstītā likuma" neievērošanu darbinieks tiek bargi sodīts un pat vairākkārt pazemots - apkalpojošā sfēra. Mēs NEDRIKSTAM nerunāt krieviski, ja klients ar mums izvēlas runāt krieviski, tāpat kā nedrīkstam nerunāt angliski; pie tam mūsu pluss ir tāds, ka runājam arī vāciski, citi vēl arī franciski un somiski, spaniski, utt. Taču ārpus šī - LATVIEŠI, LŪDZU RUNĀJIET LATVISKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vispār
v
slikts tulkojums. par visiem tiek spriests no krieva pozīcijām - izlasi savu tekstu un latvieša vietā savā tulkojumā ieliec krievu - tad būs patiesi. latviešiem pavisam noteikti nav vajadzīga krievu pazemošanās viņu priekšā. vajag, lai krievs reiz pēc 60 gadiem beidz pazemot latvieti. latviešiem vajadzīga likumu (arī valsts valodas likuma) ievērošana šajā valstī - vienīgajā vēsturiskajā teritorijā pasaulē, kur latviešu valodai ir iespējamas privilēģijas kā valsts valodai, kuras kādā valstī ir jebkurai valodai. Krievija ir simtiem reižu lielāka par Latviju. tur attīstīties un veidoties krievu valodai. to vietējo krievvalodīgo cūcisko bezkaunību, nē, atvainojos cūkām, krievisko bezkaunību vienkārši ir grūti aptvert.
TV skatītājs
T
Ja Televīzijas un Radio padome nav ļurbaku kantoris, pēc šī izgājiena TV5 tiks apturēta licence. Piemēram, uz 3 mēnešiem, lai dotu iespēju visiem dumuķīšiem iemācīties tekoši runāt latviešu valodā. Kā arī tehniski sakārtot tulkošanas iespējas. Ja ar šo laiku pietiks, lai atsrisinātu savas problēmas - brīnišķīgi. Ja nepietiks, anulēt licenci [par sistemātiskiem un ciniskiem Valodas likuma pārkāpumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Gerhards atsakās TV5 raidījumā runāt krieviski

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas