Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Taupības dēļ pirmklasniekiem varot nemācīt angļu valodu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lauķe
l
Protams, ka jāmāca angļu val. no 1.klases......taču māc aizdomas, ka īstais iemesls ir tas, ka ZZS grib angļu val. vietā "iesmērēt" krievu valodas mācīšanu..... Līdz ar to ZZS spers platu soli tuvināšanās projektā ar SC.
Sandis
S
Pirmo svešvalodu (angļu, franču, spāņu vai vācu) jāsāk mācīt pirmajā klasē. Krievu valodu gan ne. Eiropas valodas jāzin, tās noderēs.
...
.
Re, valdība kārtējo reizi māk sarīdīt vienu tautas daļu pret otru. Kamēr vecāki plēsīsies vajag / nevajag 1.klasē nez ko tur, šiem tur augšā rokas brīvas, lai savas afēras bīdītu! Attopieties visi! Mums nevis jāstrīdas, ko mācīt 1.klasē, bet gan jāpurina nekaunīgie deputāti, lai izbeidz melnās afēras taisīt. Tur būs ļoooootidaudz miljonu, kas pietiktu te visa sakārtošanai.
Ministry of Truth
M
Pamatprasmes pirmsskolēnam, uzsākot pamatizglītības apguvi: (...) 3. Valodas attīstība, lasītprasmes pirmsākumi (...) Veido gramatiski pareizus teikumus, saskaņojot vārdus dzimtē, skaitlī, locījumā. Runā lieto vienkāršus un saliktus teikumus. Atstāsta zināmas pasakas, atceras zināmas tautas dziesmas, dzejoļus. Secīgi stāsta par attēlu, sižetisko attēlu sēriju, ievērojot notikumu secību. Attīstīta fonemātiskā dzirde. Saklausa un var nosaukt skaņu vārda sākumā, vidū un beigās. Saklausa skaņu secību vārdā, spēj tās nosaukt. Izprot skaņas un burta saikni, sāk lasīt vienkāršus (1 - 2 zilbju) vārdus, saprot izlasīto (veicināt lasītprasmes attīstību). Izrāda interesi par grāmatu, drukāto tekstu un burtiem. (...)" Ir pagrūti atrast 7 gadus vecu meitenīti, kas jau neprastu lasīt un rakstīt, vai neprastu patstāvīgi lietot datoru. Ar puikām ir problēmas. Arī tāpēc, ka puika var būt tēva pasīvā kopija. Ja tēvs ir iemācījies runāt pilnos teikumos tikai 30 gados, tad no puikas, protams, kaut ko ātrāk prasīt ir mazliet par agru. :) Un tomēr ... lasot kopīgi grāmatas, lietas ļoti strauji iet kalnā.
Ministry of Truth
M
"Pirmajā klasē bērns vēl savā dzimtajā valodā nemāk ne lasīt, ne rakstīt." Pirmajā klasē tagad jau to visu prasa. Pirmajā klasē arī vairs nemācīs, kādi skaitļi seko no 1 līdz 10. To jau ir jāprot. Bērnudārzā pēdējā gadā jau skata glītrakstīšanu. Ja tavs sešgadīgais bērns vēl neprot lasīt, tā ir tava nolaidība. Puisīši kā parasti ir problemātiskākā grupa, gan lielie, gan mazie.
skopais maksaa divreiz
s
Paarvaldiit sarunu valodas absoluuto minimumu un prast sarunaaties par gandriiz jebko ir divas dazaadas lietas, bet prast svesaa valodaa izteikties par savu specialitaati ir veel kas cits. No gangsterfilmaam un popmuuzikas to neiemaaciities. To, ko man neiemaaciija padomju skolaa, es tagad apguustu patstaaviigi, lai uztureetu to pasu konkureetspeeju. Protams, puspagriides firmelee minimaalo + aploksni var sanjemt arii neko nezinot un nemaacoties, bet es sajaa savaa vieniigaajaa dziivee gribu sasniegt kaut ko vairaak.
Ministry of Truth
M
Lielbritānijā izplānotā un pašlaik īstenotā iespēja atteikties no svešvalodu apgūšanas, sākot ar 14 gadu vecumu, nav domāta angļu valodas pozīciju stiprināšanai. Dz. Hirša citā sakarā teica šādi: "Neviena tauta, kas grib attīstīties, nevar pastāvēt tikai un vienīgi savā garīgajā telpā. Tā mācās un uzsūc no citām tautām idejas un attīstās, pateicoties jaunajām idejām. Latvijā 20. un 30. gados bija daudz skandināvu literatūras tulkojumu un cilvēki lasīja Hamsunu, Unseti, Lāgerlēvu un citus. Kāpēc mums ir tik tuva skandināvu kultūra? Arī tulkotās literatūras dēļ!"
x
x
Lai Inga Štāle kopa ar Lidiju Rapoporti un parejiem 20 IZM Finansu departamenta ieredniem iet un mekle velreiz. Varbut vinam var palidzet vel tie 6 IZM iekseja audita nodalas darbinieki kopa ar parejiem vel 170 Izglitibas ieredniem. Ja galigi netiek gala - tomer liels darbs - tada milziga komanda, lai paaicina dazus simtus Finansu ministrijas birokratu un ludz palidzibu tukstošgalvainajai Izlitibas un zinatnes ministrijas padotibas iestadem - Izglitibas inspekcija, Izglitibas centrs, izglitibas parvalde utt... Ministrs lai tik pazvana 67047812 vai 815, ja apmaldas milzigaja kabinetu skaita!
kādi dārzeņi
k
un valodas 'dārzeņiem' patiesi nevajag. Prezervatīvus iedodiet da i viss. Saviem bērniem iemācīsim ir valodas ir darbu.
kādi dārzeņi
k
'dārzeņu' pilnas ielas, spārda bumbas dauza ripas nodzeras....tie dzīvnieki NEKAD darbam nederēs. Zagt jā.
fizkultūru, mājturību
f
kā maksas nodarbības. Manējie dejo, priekš kam kāda tur čekistu kuļtura: spert pa bumbu, dzerties un mongoliski lamāties.
krieve
k
Nekā pesonīga, tiešām, mīļie latvijieši; bet! Apdomājiet šādu faktu - cittautu mācībvalodas skolā bērnelim jau no 1. klases ir krievu, latviešu un angļu (kopā 3 valodas) ,turklāt labā līmenī. Latviešu pirmklasnieciņam - tikai dzimtā (1 gab.). Ko nu, kurš lielāka minoritāte?!
bbb
b
Ne vairs lauksaimniecīcas, ne vietējās rūpniecības... kāpēc nav? kur palika? ir lauksaimniecība,ir . 5 zemnieki miljonāri un pārējie nabagi . apakšā ir izdirsti eiropas fondi un otkati. aiz katra izcirsta meža hektāra stāv mezšarga kabata .bet par vergošanu- tā ir šeit ,LV. alga konvertē , neregulāri ,varbūt nekad . varbūt man ar galvu nav riktīgi , bet es sev un saviem bērniem tādu dzīvi nevēlu.par dārzeņiem-ir mums savs dārzs,siltumnīca . ko izaudzējam ,to arī ēdam . vo tā.
who cares
w
"Un tagad noliec blakus tos miljonus, kas godīgi atzīstas, ka algebra tiem bija un paliek tumša bilde." === Var jau būt, ka dažiem algebra ir tumša bilde, bet ir pavisam maz zinātņu, kur to neizmanto.
Arkādijs
A
Es domāju, ak nemācot matemātiku varētu vairāk konsolidēt un bērniem tas vairāk patiktu :o)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas