Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Taupības režīms IeVP liek bažīties par ieslodzīto nemieriem

Samazinot budžetu cietumiem, Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) nākamgad gatavojas ieslodzīto nemieriem. Ieslodzījuma vietu pārvaldei tāpat kā citām valsts pārvaldes iestādēm nākamgad būtiski samazināsies budžets, un, ja šogad tas bija 36 miljoni latu, tad taupības režīmā tas samazināts par 25%.

Šādos apstākļos IeVP būs spiesta samazināt izdevumus. Piemēram, jau skaidrs, ka nākamgad ieslodzītajiem par valsts naudu neiegādāsies individuālos higiēnas līdzekļus, aģentūrai BNS skaidroja IeVP priekšnieks Visvaldis Puķīte.

Nākamgad noteikti radīsies problēmas ar apkures, elektrības, gāzes un pārtikas iepirkumiem, pauda uzskatu Puķīte un piebilda, ka ieslodzītie, sākot izjust uz savas ādas taupības režīmu, diez vai to pacietīs un tad nemieri, kas var izpausties dažādās formās, noteikti būšot sagaidāmi.

"Tā noteikti nav tautas daļa, kas tik vienkārši samierināsies," uzsvēra Puķīte.

Bez budžeta samazinājuma IeVP galvassāpes sagādā augošais ieslodzīto skaits. Ja vēl vasarā cietumos bijuši aptuveni 6500 ieslodzīto, tad pēdējo mēnešu laikā to skaits ir palielinājies un jaunākā statistika liecina, ka patlaban cietumos atrodas 6789 ieslodzītie, no kuriem 4935 ir notiesātie, bet 1854 apcietinātie.

Ieslodzīto skaita straujo pieaugumu Puķīte skaidroja ar noziedzības palielināšanos valstī un policijas aktīvo darbu noziedznieku notveršanā. Ieslodzīto pieaugumu būtiski veido tas, ka ar piespiedu darbu vai naudas sodu notiesātie cilvēki finanšu krīzes iespaidā nevar samaksāt piespriesto sodu un negrib par velti strādāt, tāpēc šos sodus aizstāj ar arestu.

IeVP priekšnieks gan uzreiz uzsvēra, ka ieslodzītos vēl esot kur likt un cietumos vēl pietiek vietas, taču uzturēšanai un apsargāšanai papildu nauda nav iedalīta.

Par to, kā samērot taupības režīmu ar cilvēktiesībām, Puķīte jau pēc svētkiem runās ar amatpersonām.

"Es gatavojos nemieriem, un jau janvāra pirmajās dienās mēs iesim un runāsim ar amatpersonām par to, kā situāciju risināt un meklēt nepieciešamos finanšu līdzekļus. Primārais mums ir jānodrošina tas, kas ir likumā - siltums, ēdināšana un darbinieku atalgojums. Par remontiem, drošības uzlabojumiem nezināmu laiku noteikti būs jāaizmirst," nobeigumā atzina IeVP priekšnieks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas