Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Tautas skaitīšanā internetā jau saskaitījušies 89,9 tūkstoši iedzīvotāju

Otrajā tautas skaitīšanas dienā līdz plkst.9.30 jau saskaitījušies kopumā 89 979 iedzīvotāji, par jaunākajiem datiem informēja komunikācijas aģentūrā Alpha Baltic.

Salīdzinājumam otrdien, kad sākās tautas skaitīšana, līdz plkst.17 bija saskaitījušies 45 775 iedzīvotāji.

Alpha Baltic pārstāve Tija Ezeriņa  pastāstīja, ka lielas problēmas iedzīvotājiem saskaitīties internetā nesagādā, parasti tas aizņem piecas līdz septiņas minūtes. Mājaslapas noslogotība samazinājās darbdienas beigās. Viņa pieļāva, ka, iespējams, iedzīvotāji izmantoja darba datorus, lai saskaitītos.

Otrdien lielākās problēmas iedzīvotājiem sagādāja lapas lēnā darbība, kas skaidrojama ar lielu sabiedrības vēlmi saskaitīties interneta vietnē. Alpha Baltic pārstāve sacīja, ka nekādas sūdzības nav saņemtas, vien daži zvani ar neskaidriem jautājumiem.

Pirmajā tautas skaitīšanas diennaktī tika veikti 77 570 veiksmīgu autorizāciju. Skaitīšanas pirmajā stundā iespēju saskaitīties izmantoja 500 iedzīvotāji, bet vislielākā aktivitāte bija laikā no plkst.9 līdz 21. Šajā laikā katru stundu tikai veikti aptuveni 5000 autorizāciju.

Lai autorizētos tautas skaitīšanas sistēmā, gandrīz 60 tūkstoši respondentu ir izmantojuši pases datus, vairāk nekā 18 tūkstoši iedzīvotāju ir autorizējušies, lietojot komercbanku identifikatorus, savukārt e-parakstu izmantoja tikai 76 respondenti.

Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) preses sekretārs Aldis Brokāns atgādināja - ja jāpārtrauc aizpildīšana vai sistēmas pārslodzes dēļ anketu nav iespējams aizpildīt, to var saglabāt un aizpildīt vēlāk. Tādā gadījumā anketā tiks atvērts pēdējais atbildētais jautājums.

Aizpildīt tautas skaitīšanas anketas iespējams arī CSP Informācijas centrā, kur arī var saņemt konsultācijas anketas aizpildīšanas laikā un nepieciešamības gadījumā aizpildīt anketu internetā palīdzēs arī CSP darbinieki.

Jau vēstīts, ka otrdien, 1.martā, Latvijā sākās tautas skaitīšana. Internetā aizpildīt tautas skaitīšanas anketu varēs līdz 10.martam, bet no 17.marta pie iedzīvotājiem, kas to nebūs izdarījuši, dosies tautas skaitītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas