Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Tautsaimniecības komisija rosina dubultot valsts uzņēmumu valdes locekļu algas

Saeimā aktualizēts jautājums par it kā zemajām valsts uzņēmumu valdēs iecelto personu algām, un Saeimas Tautsaimniecības komisija rosina tās dubultot, sestdien vēsta Latvijas Avīze (LA).

Tautsaimniecības komisijas vadītājs Vents Armands Krauklis (TP) paudis viedokli, ka pašreizējās algas esot par mazām tiem valdes pārstāvjiem, kuri vienlaikus pildot arī kādu amatu uzņēmumā. Tā kā divas algas vairs nedrīkst saņemt, izdevīgāk esot darbu valdē atstāt, jo lielāka alga esot pastāvīgā amatā uzņēmumā. "Un tā profesionāļi aiziet no valdēm projām," secinājis V.A.Krauklis un piebildis, ka valdes locekļu algai ir jābūt lielākai.

Patlaban lielo uzņēmumu valdes priekšsēdētāja atalgojuma aprēķināšanai piemēro koeficientu "6", bet turpmāk to varētu paaugstināt līdz pat "12", vēsta LA un piebilst, ka par to deputāti lems nākamnedēļ. Patlaban lielo valsts uzņēmumu vadītāji saņem ap 2800 latiem mēnesī.

V.A.Krauklis stāstījis, ka pie šā jautājuma tiekot strādāts jau kopš jaunā gada. Deputāti izjūtot milzīgu spiedienu no nozaru arodbiedrību pārstāvjiem.

Tautsaimniecības komisijas loceklis Dzintars Zaķis (JL) paudis viedokli, ka par šo jautājumu ir jādiskutē, bet reāli algas varētu paaugstināt pēc gada, ne ātrāk. "Uzņēmumam, kura apgrozījums svārstās ap 450 miljoniem latu gadā un kur vadītājam ir milzīga atbildība, pašreizējais atalgojums nav tik liels, lai motivētu strādāt arvien labāk," sacījis Dz. aķis.

Savukārt Saeimas deputāte Ilma Čepāne (PS) atgādinājusi, ka pavisam nesen valdība apstiprināja to valsts uzņēmumu sarakstu, kuros 2010. un 2011.gadā ir atļautas prēmijas, naudas balvas, pabalsti un cita materiālā stimulēšana. Ja vēl dubultos algas, tad patiešām šajos uzņēmumos atgriezīsies treknie gadi, atzinusi deputāte.

LA arī piebilst: nodokļu maksātājiem uzņēmumu vadības atalgojums daudzviet nebūs pieejams, par to parūpējušies deputāti. Proti, likumā "Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību" ir norādīts, ka tie uzņēmumi, kas saņem Eiropas Savienības fondu finansējumu vai valsts budžeta dotāciju, drīkstēs informāciju nepubliskot. Tā, pēc laikraksta vēstītā, ir lielākā daļa uzņēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas