Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

TB/LNNK aicinājusi no Kaļužnija pieprasīt publisku atvainošanos

Tēvzemei un Brīvībai/LNNK pirms dažām dienām nosūtījusi ārlietu ministram Mārim Riekstiņam (TP) oficiālu vēstuli, kurā viņu lūguši Krievjas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam izteikt negatīvu viedokli par kaimiņzemes vēstnieka Latvijā Viktora Kaļužnija izteikumiem, kā arī pieprasīt no vēstnieka publisku atvainošanos tieslietu ministram Gaidim Bērziņam (TB/LNNK), vēstī "Latvijas Avīze".

V.Kaļužnijs intervijā Latvijas Radio bija nicinoši izteicies par G.Bērziņu, jo ministrs iepriekš aicināja nākamo valdību pieprasīt no Krievijas atlīdzināt tos izdevumus, kas Latvijai radušies, izmaksājot bijušajiem Abrenes apriņķa iedzīvotājiem kompensācijas. "Viņam ārstēties vajag un vairāk lasīt grāmatas par vēsturi un dokumentus," sacīja V.Kaļužnijs.

Tēvzemieši vēstulē raksta, ka šādi V.Kaļužnija izteikumi ir personīgs apvainojums G.Bērziņam un klaji nedraudzīga rīcība, kas ir uzskatāma par diplomātiskās etiķetes pārkāpumu, turklāt šādi nediplomātiski izlēcieni apkauno arī vēstnieka pārstāvēto valsti.

TB/LNNK arī netīk, kā V.Kaļužnijs izteicies raidījumā "De Facto", kur norādījis: ja Krievijai būtu iespēja vai vēlme ietekmēt Latvijas valdības veidošanu, viņš ārpus koalīcijas atstātu TB/LNNK.

Partija pēc S.Lavrova vizītes beigām aicinās uz tikšanos M.Riekstiņu un izvaicāt, vai viņš šo incidentu ir pārrunājis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas