Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

TB/LNNK gatava veidot apvienību ar Visu Latvijai!

Tēvzemei un Brīvībai/LNNK valde pēc apvienības deleģēto pārstāvju tikšanās ar partijas „Visu Latvijai” vadību šovakar nolēma veidot kopīgu TB/LNNK un partijas „Visu Latvijai” deputātu kandidātu sarakstu 10. Saeimas vēlēšanām, kā arī uzsākt TB/LNNK un VL politisko organizāciju apvienības veidošanu.

"Diemžēl apvienības Vienotība noraidošās attieksmes dēļ ir izpalikusi plašāka nacionāli orientēto politisko spēku konsolidācija, kas bija mūsu sākotnējais mērķis. Taču politiskā situācija Latvijā saistībā ar aktīvo konsolidāciju prokrievisko spēku starpā ap „Saskaņas centru” prasa darīt visu iespējamo, lai nodrošinātu latvisko politisko spēku maksimālu pārstāvniecību 10. Saeimā,” uzsver TB/LNNK valdes priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš.

Viņš arī norāda, ka partija ir pārliecināta, ka sadarbība ar „Visu Latvijai” kopīga kandidātu saraksta un kopīgas politiskās apvienības ietvaros noritēs balstoties uz kopīgu eiropeisku izpratni par nacionāli konservatīvajām vērtībām un latviskas Latvijas ideālu”.

Arī Visu Latvijai! atbalsta apvienības veidošanu ar TB/LNNK. Lēmumu abām partijām jāapstiprina katras partijas kongresam. Tie norisināšoties tuvākajā laikā.

TB/LNNK valdes locekļu sacītais pirms sēdes jau liecināja, ka partija varētu piekrist kopīgas apvienības veidošanai ar Visu Latvijai!. Saeimas deputāti Dzintars Rasnačs un Māris Grīnblats atzina, ka partijas valde plāno pieņemt lēmumu startēt kopā Saeimas vēlēšanās ar Visu Latvijai!, un «tā, visticamāk, būs apvienība».

Pretējā gadījumā var ieslīgt strīdos, kurš pie kura ies, pieļāva M.Grīnblats. Savukārt Dz.Rasnačs uzsvēra, ka abi politiskie spēki, veidojot apvienību uz vēlēšanām, nezaudētu savas partijas identitāti. Jau ziņots, ka pagājušajā piektdienā Vienotību veidojošās partijas paziņoja, ka neturpinās sarunas par kopīgu startu vēlēšanās ar TB/LNNK un VL!.

Kā zināms, visi lielākie sāncenši par vietām 10. Saeimā startēs no apvienībām, kādas jau izveidojusi Vienotība, Saskaņas centrs un Zaļo un Zemnieku savienība. Apvienību plāno veidot arī Tautas partija un LPP/LC, kā arī ietekmi zaudējusī LSDSP, kas par kopīgu startu vēlēšanās ar nelielas ietekmes partijām lems šajā sestdienā. Savulaik arī Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā, kas startēs ar atsevišķu sarakstu, ir veidota uz divu partiju bāzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas