Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Tele2: emocijām jānorimst

Tele2 uzskata, ka novērtēt sabiedrības attieksmi pret meteorīta nokrišanas inscinējumu Mazsalacā, kas izrādījās uzņēmuma reklāmas kampaņa, varēs tikai pēc ilgāka laika. Emocijām ir jānorimst, uzskata uzņēmumā. “Īstermiņā cilvēkiem ir liela sāpe, ir cilvēki, kas ir apvainojušies, bet pēc kāda laika, iespējams, viņi to novērtēs ar smaidu, kā unikālu notikumu, kas ir bijis ļoti vērtīgs. Tas ir jautājums uz ko šobrīd atbildēt nevar neviens,” uzskata mārketinga un tirdzniecības direktors Jānis Spoģis.

Jau vēstījām, ka Reklāmas asociācija vērtēs, vai reklāma nav ētikas kodeksa pārkāpums. Aociācijas prezidents paudis, ka par ilgu kompānija turēja noslēpumā, ka viss ir tikai “joks”, kādēļ daļa sabiedrības sajutās apdraudēta. Vai Tele2 šodien darītu, ko citādi, J.Spoģis atbild, ka cer, ka šī kampaņa radīs diskusiju, ko Latvijā drīkst un ko nē.

“Grupai, kas veidoja meteorīta lietu, vienmēr ir bijušas kampaņas, kas ir bijušas uz robežas – tā varēja vai nē. Šī ir vēl viens piemērs tam. Šajā gadījumā diskusija ir jāturpina, lai saprastu, vai jauni inovatīvi soļi Latvijā ir attīstāmi.”

Vieni no diskusijas dalībniekiem būšot iekšlietu ministre un ugunsdzēsēji un policisti, no kuriem šobrīd saņemta lielākā kritika. Tele2 tiksies ar viņiem, lai “izvērtētu rezultātu”. Tā būšot diskusija par to, vai Latvijā var strādāt ar dažādām inovatīvām lietām. “Skatīsimies, kas ir risinājums, lai abas puses paspiestu roku.”

Neviens lauzts līgums ar Tele2 viltus meteorīta dēļ neesot.

“Mēs bijām rēķinājušies, ka ļoti daudz to uztvers ar humora izjūtu, ka beidzot bija viena diena Latvijā, kad runājām par kaut ko citu nevis krīzi. Ja ir cilvēki, kas ir apvainojušies, mēs atvainojamies, jo tāds nebija mūsu mērķis.”

Viltus meteorīts bija tikai pirmā akcija kampaņā. Kas vēl Latviju sagaida? “Nekomentēšu, kas būs nākotnē, bet būs vēl vairāki pasākumi, lai būtu interesanti.” Kampaņas izmaksas J.Spoģis solīja atklāt, kad tā būs noslēgusies gada beigās. Tad arī ar loģisku skatu varēšot izvērtēt, vai atrisinājums meteorīta lietai bijsi stunda vai pusdienu par vēlu. “Šobrīd kamēr nav komunikācija noslēgusies ir grūti salikt punktiņus uz i,” uzskata uzņēmuma pārstāvis.

Pasaules medijos šodien nonākusi Zviedrijā bāzētais mobilo sakaru operatora Tele2 atvainošanās par Latvijā sarīkoto reklāmas akciju - viltus meteorīta krāteri. "Tele 2" preses sekretāre Stokholmā Pernilla Oldmarka sacīja, ka šis triks ticis sarīkots ar nolūku uzsākt plānotu mārketinga kampaņu. "Vēstījums kļūs skaidrs, tiklīdz tiks izvērsta šī koncepcija," sacīja Oldmarka un atvainojās par Latvijai par radīto satraukumu. Kompānija atzina, ka izrakusi bedri un dedzinājusi tās dibenā ķimikālijas, lai radītu meteorīta krātera iespaidu.

Šodien kompānija paziņoja, ka izraktā bedre tiks aizbērta un Harijam Krastiņam piederošais lauks tiks aparts. Uzņēmums pilnībā savedīšot kārtībā arī piebraucamo zemes ceļu – tas tiks izlīdzināts, noklāts ar granti un šķembām. Tā kā ceļš ir pašvaldības īpašums, tad darbus būs iespējams uzsākt tikai pēc Mazsalacas novada domes apstiprinājuma.

H.Krastiņš iepriekš aģentūrai LETA teica, ka Tele2 viņam piedāvājuši samaksu par radītajiem zaudējumiem. Viņi zvanīja, piedāvāja sakārtot vietu, lūdza, lai nevēršos policijā un netiesājos, viņš stāstīja.Par kompensācijas apjomu vienošanās vēl neesot notikusi. Summu, ko uzņēmuma pārstāvji Krastiņam piedāvājuši, zemes īpašnieks nenosauc, vien piebilst, ka tā nav bijusi liela. Ja ceļš un lauks tiks sakārtots un zemes īpašnieks saņems kompensāciju, viņš nolēmis pret uzņēmumu nevērsties, vēstīja LETA.


(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas