Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Telegraf: Paši mediji nolēma publicēt aicinājumu pārtraukt etnisko diskrimināciju

Akcijas, kurā Valsts prezidents Andris Bērziņš aicināts pārtraukt etnisko diskrimināciju koalīcijas veidošanas procesā, tajā neiekļaujot apvienību Saskaņas centrs (SC), rīkotāji ir iesaistīto mediju redaktori, biznesa portālam Nozare.lv sacīja laikraksta Telegraf galvenais redaktors Andrejs Švedovs.

Akcijā iesaistījušies arī laikraksti Čas un Vesti Segodņa, radio Baltkom un MixFM, kā arī Pirmais Baltijas kanāls.

Švedovs uzsver, ka svarīgākais ir, lai valdībā tiktu pārstāvēts arī vairāku simtu tūkstošu vēlētāju, kuri 11.Saeimas vēlēšanās balsoja par SC, viedoklis par Latvijas attīstību.

Švedovs atzīmē, ka par SC 11.Saeimas vēlēšanās galvenokārt balsojuši krievvalodīgie iedzīvotāji un politiskajā apvienībā lielākoties ir krievvalodīgie politiķi, tādēļ akcijas rīkotāji SC atstāšanā opozīcijā saskata etnisko diskrimināciju, kas neļauj šim politiskajam spēkam paust lielas vēlētāju daļas uzskatus.

Gadījumā, ja situācija būtu pretēja un koalīciju veidotu SC un partija Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā, bet Vienotība, Zatlera reformu partija un nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK tiktu atstātas opozīcijā, laikraksts Telegraf rīkotos līdzīgi kā patlaban - rakstītu atklātu vēstuli Valsts prezidentam ar prasību pievērst uzmanību etniskajiem faktoriem valdības veidošanā.

Švedovs piebilst, ka arī turpmāk laikraksts varētu pievienoties līdzīgām akcijām, mudinot iedzīvotājus aktīvi izteikt viedokli, jo "tam nav vienalga, kas notiek Latvijā".

Kā ziņots, šorīt iznākošie krievvalodīgie mediji vienojušies kopīgā akcijā, jo uz laikrakstu Čas, Vesti Segodņa un Telegraf pirmajām lapām publicēts aicinājums Valsts prezidentam Andrim Bērziņam pārtraukt etnisko diskrimināciju koalīcijas veidošanas procesā, tajā neiekļaujot apvienību SC, un demonstrēt drosmi, paziņojot, ka Latvijā visiem dzīvojošajiem pilsoņiem ir vienādas tiesības. Pirmās lapas paziņojumā teikts, ka par SC nobalsojuši 260 000 balsstiesīgo vēlētāju, starp kuriem lielākā daļa esot krievvalodīgie Latvijas iedzīvotāji. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas