Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Tēriņu apcirpšana IZM visvairāk varētu skart augstāko izglītību un zinātni

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
AD
A
"...samazinot štata vietu skaitu par 21 cilvēku, centrālā aparāta izdevumi tad varētu sarukt par pusmiljonu latu. .. --------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ------------------- Oho! Ls 500 000: 21 = 23 819 Ls uz galviņu gadā IZM "centrālā aparātā'". Un cik daudz naudas neiegūtu, ja "nozāģētu" nevis 21, bet 210 IZM "centrālā aparāta" aparatčiku? Te, Gruškevic, ir jāskatās, nevis jābraukā hokeju skatīties!
Nu ja
N
Kaut kāda iemesla pēc ir sajūta ka "budžets" ir dzīva būtne pa kuras labklājību visi rūpējas. bet dzīvie tāds idiotu bars kuri vai nu mēģina pie viena kaut ko ieraut sev, vai arī bezcerīgi noskatīties kā kumoss paiet garām mutei. Tā īsti neesmu arī sapratis pie kuriem piederu pats?
Skaidrīte
S
Bez izglītības neviens vēl nav nomiris, tā ir. Bet vai ko guvis no dzīves? Labas veselības priekšrocības zina tas, kam tās nav, labas izglītības priekšrocības zina tas, kam tā ir.
konsuļtaņķš
k
viss ir skaidrs. neizglītotu ierēdņu ķēdes suņu armija kontrolēs un drātēs tos pašus pēdējos, kam vēl ir reāla augstākā izglītība. Pizdjiec - tas būtu divpirkstu pieres LV ierēdnītim saprotami. Pie tā arī paliekam un meklējam augstākās izglītības alternatīvas citur pasaulē. Punkts. Te vairs nav ko meklēt un stutēt.
profesors
p
Bez izglītības vēl neviens nav nomiris, daži pat ir tikuši Saeimā.
zinātniece
z
zinātnē un tās naudas sadalē arī pietiek korupcijas un 'savējo' būšanas. Tā ka, ja mazāk naudas tiks izšurīts, tas no vienas puses nav slikti.
ululiņš
u
Grēnam un Kalviņam, man bail, labu laiku jau ausīs aug spalvas. Ja kāds nesaprot, ko tas nozīmē, lai palasa brāļus Strugackus. Bet, kad es pēdējo reizi dzirdēju A.Buiķi, viņš bija aizrāvies ar nezinātnisko fantastiku. Būtu man tagad 20 gadu, arī laistos uz rietumiem. Tie, kas pašlaik pie varas, lai iztiek ar kūdru, ja jau naftas nav.
De fakto
D
IZM kārtējo reizi sāk ne no tā gala. Jāsāk ar ministrijas un tās pakļautībā esošo struktūru štatu darbības revīziju. Štati ir uzpūsti līdz nejēdzībai, veicamās funkcijas ļoti abstraktas, pēc principa- gribu, daru, negribu- nedaru un neviens man neko nepadarīs. Samazinot šo neefektīvo liekēžu baru, atbrīvotos lieli līdzekļi. Jautājums tikai, kāpēc VK nepieķērās šim jautājumam? Pietiktu gan augstskolām, gan arī profesionālajai izglītībai. Starp citu, profesionālā izglītība jau ir tā apšņākta,ka skolām praktiski nav līdzekļu infrastruktūras elementārai nodrošināšanai, nerunājot par kaut ko vairāk.
baltaste
b
par tā saucamajiem zinātniekiem var teikt, ka viņi ir ieciklējušies savās vecajas zinības, negrib nekadu izaugsmi. cik ir tādu kā Andris Buiķs, kas jau sen sper daudzas soļus priekšā visiem iesikstējušiem. paprasiet vai viņi zina par torsionu lauku, protams atbilde būs , ka tada nav , jo vienkārši to nevar sataustīt
lno
l
pie varas esošajām viduvējībām ietekmēt neizglītotus ļautiņus ar pozitīvisma kampaņām ir daudz vieglāk nekā manipulēt ar izglītotu sabiedrību. ________________________________ It sevišķi, ja pozitīvisma kampaņā aktīvu dalību ņem paši izglītotie:)
ZBL
Z
Neaizmirsīsim arī to, ka tiesa nesen notiesāja bijušos IZM darbiniekus, kas bija slēguši neizdevīgus nomas līgumus, bet patreizējā vadība pat nevīžoja pieprasīt tiesā no šiem kompensācijas.
zinātnieks
z
Un vēl - pie varas esošajām viduvējībām ietekmēt neizglītotus ļautiņus ar pozitīvisma kampaņām ir daudz vieglāk nekā manipulēt ar izglītotu sabiedrību.
KOHE4HO
K
nevajedzēja Godmanim pisties lielā politikā vai vismāz ārpolitikā un davināt 100.000 latiem
ete
e
Izglītītba un iznātne ir viens no pamatiem uz kura balstās valsts labklājība un nākotne. Laikam jau neizglītotu tautu vieglāk vadī un vieglāk pakļaut....
zinātnieks
z
Pie zinātnes iznīcināšanas ķeras tāpēc, ka Latvijā politiskās varas priekšgalā ir neinteliģenti politiķi un lietu bīdītāji/ darītāji - mehanizatori un cilvēki raķetes - kam trūkst elementāra priekšstata par zinātnes lomu sabiedrības attīstībā. Savukārt izpildvarā toni noteic šim neinteliģentam politiskajam grupējumam paklausīgi gruškeviči (lazdiņi un dzanuškāni, baloži utt.), kuriem nav elementāra priekšstata par zinātniski pētniecsko darbu. Paši sev valsts pārvaldē noteikuši neadekvāti augstu atalgojumu, kompensācijas un citas priekšrocības, braukā bezjēdzīgos komandējumos un tagad spriedelē par tēmu, kuru paši nepārzin. Strauji tuvojamies NAP pieminētajam "atpalicības scenārijam", kad Latvija tiek tuvināta ES otrās šķiras valstij. Par pašreiz notiekošo atbildīgi ir arī akadēmiķi - Tautas partijas pozitīvisma kampaņas atbalstītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas