Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Ticīgo svētkus Aglonā pasludina par valsts nozīmes pasākumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lux
l
Pilnīgi piekrītu!
Laimonis
L
Nav tādu valsts likumu Eiropas zemēs(civillikumi, darba likumi, ...), kuros nebūtu par pamatu16. gs. Reformācijas laikmetā veidotās cilvēku attiecību normas. Bet Reformācija pēc būtības balstās uz Bībeli. Var klaigāt, ka baznīca un valsts ir šķirtas, cik uziet, pie reizes parādot savu muļķību, jo „pilnīgi pavisam” te neko nevar nošķirt ne „teorētiski”, ne praktiski. Un nav arī nošķirts – vieni austrumkaimiņzemē mēģināja ... „aplauzās”. 10 likumus samudžināšana līdz 100-tiem miljonu likumu sējumu ķīpām, par „dižu” gudrību nav saucama, lai neteiktu skarbāku vārdu. Cilvēka dzīve ir kā svētceļojums – cits cilvēks to sapratis caur lielu izmisumu, cits no mīļiem tuviniekiem vai līdzcilvēkiem. Žēl tos, kas nevēlas saprast tādu vienkāršu patiesību. Pie tam uz Aglonu nevienu ar varu nedzen, kā to darīja, sūtot uz padomjateisma nāves nometnēm. Labi, ka mums ir Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki Aglonā.
Daunis
D
Latgalē jau tā nenotiek nekādi liela mēroga pasākumi ( atskaitot krievu bandītu ''strelkas'' Režicā un Dvinskā ). Un katoļticībai tur ir ļoti dziļas saknes. Turienes ļaudis ir pelnījuši šo nelielo valsts atbalstu.
purveklis
p
Nasin spešal II : Un tapa gaisma!
Adams
A
Ja valsts šķiež naudu lai nodrošināt Ļeņina pielūdzējus pie 9. maija puļķa, ar ko katoļi te visiem ir nogrēkojušies?
marats
m
Marazms
shashliku marinade
s
redz ka chekistu dzemdetaismeligimafiozais 4. maija rezhims pielien jau ta smadzenizskaloto puljiem,panakot vismaz to atbalstu savam cucigajam rebem.
pakausis
p
es domaaju ka ar to vien ka bazniica nemaksaa nodokljus - veids kaa valsts vinjus atbalsta vareetu buut izsmelts!... man ir krietnu laiku nodoklji jaamaksaa, lai es gruutaa briidii vareetu ar valsts paliidziibu reekjinaaties.. i tad ne vienmeer man taa "pienaaksies".. bet bazniica - ne nodokljus maksaa, ne maizi cep - bet papildus pikji parneparko sanjem!
Bēdīgi...
B
Mūsu valdība neliksies mierā, kamēr nesanaidos tautu līdz asinsizliešanai... Tukšu mītu un māņticības dēļ...
Ieva
I
Kā var to pasludināt par valsts nozīmes, ja valsts un Baznīca ir šķirtas?
kj
k
pedofiilu melsvaarchu un liekulju sabantujam...atbalsts jebkuraa laikaa!!!
žoržs
ž
Ta būs brīvdiena 15. augusts?
Tā lūk...
T
Tā kā baznīca ir šķirta no valsts manuprāt svētceļnieki ir sava veida tūristi, kas apmeklē kulta celtni.Baznīcu varētu pielīdzināt tūrisma firmai kas to visu organizē,tai būtu jāslēdz līgums ar valsts policiju par kārtības nodrošināšanu un jāapmaksā tās nodrošināšana, nevis jātērē valsts nauda.
Bo
B
Cik ilgi vēl var turpināt lietot šo sovjetismu "valsts nozīme"? Jau 20 gadus vairs neesam PSRS. Tas taču ir pilnīgi bezjēdzīgs termins. Valsts nozīme var būt tikai pašai valstij. Rakstiet vismaz "valsts mēroga" vai "visas valsts". (Vienīgi, pie mums relīģija ir atdalīta no valsts, tāpēc šajā gadījumā valsts pieminēšana vispār īsti neder.)
peteris
p
Uz Aglonu dodas nevis marsieši, bet gan liela Latvijas sabiedrības daļa, kas ir maksājusi nodokļus, rūpējusies par valsts izaugsmi un tādēļ sagaida, ka valsts nodrošinās kārtību plašā un pilsoņiem nozīmīgā pasākumā. Arī Dziesmu svētkos valsts piedalās, bet Ziemasvētki ir pat brīvdiena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas