Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ticot, ka jums nav vienalga. JAB protests pret augstceltņu būvi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Hugo
H
Domāt, ka stikla/dzelzbetona augstceltnes kāpās ir kaut kas progresīvs un pēc ārzemju parauga - tā var domāt tikai reāli bezgaumīgs provinciālis, kādu Latvijā diemžēl netrūkst. Visas šīs Ķīpsalas Manhatanas un tmldz. latvju "sapņi"- ziniet - nu nav nekā nož'ēlojamāka. Mēs varējām radīt ekskluzīvu valsti sevi, bet uzradījām nožēlojamu provinciālu parodiju ar spēlu namiem, prostitūt''am Rīgas centrā un vairumā nožēlojamu arhitektūru
Iedzīvotājs
I
1. Debesskrāpju celtniecība blakus mazstāvu apbūvei ir nelikumīga un neētiska. 2. Ja tiek domāts par Jūrmalas nevis savu ienākumu attīstību, tad jāatceras, ka unikālais ir daudzkārt vērtīgāks par plaši piejamo, arī muzejs ir vērtīgāks par daudzgalvaina pūļa apdzīvotu teritoriju, kuru drīz pametīs nopietnākie cilvēki, pat ja viņi būs izdarījuši kļūdu tur apmesties. 3. Ja kādam ir tik liela gigantomānija un Dubajas sindroms, tad lūdzu,- izveidojiet salas jūras līcī 5 km attālumā no krasta , un blieziet tur augšā kaut vai 150 stāvusar 15 joslu ceļiem.
kalpa zēna vasara
k
ļoti labi. prezidentam un ministru prezidentam būs ko darīt. savādāk galīgi garlaicīgi. daudz interesantāk būs palasīt Ikšķiles murgaino aktīvīstu apmelojošos sacerējumus, kur apakšā parakstījušies mākslinieki nekad estrādītē nav bijuši un vispār maz nojauš par ko ir runa. lai dzīvo pārprastā demokrātija un attīstība Jūrmalā.
Onjons vēstules autoriem
O
vieņiem IR vienalga!
kāpa
k
Kāpēc JAB nekliedza tad, kad JŪRMALĀ, PAŠĀS KĀPĀS, tika apstiprināts objekts ar 85m augstumu un 90% !!!!!!!!!! apbūves blīvumu????? Objekts, kura būvapjoms ir vienāds ar Heopsa piramīdu!!! Kura tehnoloģija apdraud, ne tikai apkārtējos iedzīvotājus, bet pilsētu un pat reģionu kopumā. Izskatās, ka JAB arī būs krituši grēkā... Tā pat kā nav dūmu bez uguns, nav arī baumas bez pamata! Ja Dzenītis (KĀPAS attīstītājs) mācēja ''"sarunāt" ar deputātiem, tad viņš mācēja "sarunāt" ari ar JAB - tāpēc klusums... Atliek tikai cerēt, ka tas ir "klusums pirms vētras"
x
x
nu- labi ka vismaz atskan kada balss pret shiem organiem visnepiemerotakajas vietas. ja tadiem vispar kaut kur ir piemerota vieta, iznjemot anatomiju:))
RR
R
Gandrīz visiem patīk modernās, stiklā un metālā veidotās pilsētas Dienvidaustrumāzijā, patīk, ka Vidus- un Adrijas jūras kūrortos modernas viesnīcas un apartamenti atrodas tieši jūras krastā, patīk autostrādes ar 5 joslām katrā virzienā un bez sastrēgumiem. ---------- Bet man likās, ka gandrīz visi meklē kaut ko tūristu pūļu nepārgāztu, kaut ko autentisku, kaut ko neglobalizētu, kaut ko no dabas. Un ka Vidusjūras viesnīcu pludmale ir uzskatāms piemērs, kā nevajag darīt.
naivums
n
Prezidents Aploksne tač ir Šmidres draugs. Vai neatceraties Šmidres dzimenes pasākumu Sapņu fabrikā???
Troja
T
Ja nu man kaut kas tiešām riebjas, tad tās ir tās pludmales ar moteļiem un autostrādēm jūras krastā! Kaut ko tādu nedrīkst peiļaut mūsu jūras krastā. Nekādā gadījumā! Un doma par tādām milzu ēkām arī ir baisa! Priekš kam?LV taču nav tik biezi pārapdzīvota, ka katrā zemes pleķīti jāceļ uz augšu cik tik var uzcelt...Riebjas pat doma par tādiem monstriem!
Anita
A
Kautrīgs jautājums: vai jūs pats savā dzīvē kaut ko esat uzbūvējis??? Vai tikai raudat?
GG
G
Esmu dzirdējis, ka esot plāns taisīt lielu izklaides centru ar debesskrāpjiem bijušā uzņēmuma "Jūraslīcis" teritorijā Lielupē. To gan nedrīkst pieļaut! Šobrīd tur ir klusākā un jaukākā Jūrmalas daļa ar labi sakoptu Dabas taku mežā un nūdistu pludmali. Nevajag to visu sagānīt.
eBio
e
Stāsts jau nav par tūrismu, par to, cik blīvi jāceļ viesnīcas vai par kāda reģiona priekšrocībām.... :-) Stāsts ir par to, ka Latvijā jebkura iniciatīva - rūpnīcas vai daudzdzīvokļu mājas celtniecība, atpūtas centra izbūve ezera krastā, cūkkopības kompleksa ierīkošana vai vienkārši stigas izdzīšana līdz personīgajai mājai - atduras pret skauģu, nenovīdīgu un neapmierinātu cilvēku liktajiem šķēršļiem, sūdzībām, protestiem. Vieglāk ir neko nedarīt, aizvērt ciet, slēgt, pamest un iekonservēt - kā tas arī notiek pēdējā laikā. Un būvēt reģionos ar labvēlīgāku un pretimnākošāku attieksmi. Nauda, idejas un cilvēki taču ir mobili. Tikai tad nevajag brīnīties, ka mums viss iet uz leju, lielākais ražošanas kritums Eiropā, utt. Nezinu, kā jūs, bet es "muzejā" dzīvot negribu. Muzeju var kādreiz apmeklēt, bet muzejiskās vērtības nevar aizstāt saimniecisko aktivitāti.
Pēteris
P
Tur jau viss ir sagandēts. Tagadējā vizītkarte - akvaparka 4 krāsainās zarnas - nav nekas labāks par 4 skaisti izveidotiem rorņiem. Ir jāsaprot, ka šajā vietā nekad vairs nebūs ganības, nekad vairs nebūs futbollaukuma, nekad vairs nebūs savrupmāju rajons. Skatot Jūrmalas apbūvi, nav jēgas ietiepties pret daudzstāvu ēkām. Daudz svarīgāk ir beidzot pieņemt lēmumu, kurās vietās to darīt, un kurās - ne. Būtiskākais ir, nodalīt apbūves zonas, lai nepieļautu daudzstāvu apbūvi savrupmāju rajonos. Kā, piemēram, to iecerēts darīt turpat blakus Viestura ielā 15.
Ceļotājs
C
...cilvēki varēs droši pakot mantiņas un doties Singapūras, Taizemes un Malaizijas virzienā.... --------------------------------------------- -- Tavs pieminētais reģions nav un nevar būt konkurents mūsu Jūrmalai. Uz turieni sauļoties normāli cilvēki brauc ziemā, jo vasaras mēnešos tur ir lietus periods. Un normāli cilvēki tur nesauļojas pludmalēs, kas atrodas Pataijas vai Puketas daudzstāvu viesnīcu priekšā aiz mašīnu pilnajām autostrādēm. Jo tur pludmale ir ļoti netīra! Viņi ar motorlaivām dodas sauļoties, peldēties un snorkelēt uz gandrīz neapdzīvotām koraļļu salām Siāmas līcī, kur vienīgās celtnes ir būdiņas no palmu zariem. Vai arī, sliktākajā gadījumā, atpūšas pie peldbaseiniem uz viesnīcu terasēm, lai pēc tumsas iestāšanās dotos baudīt nakts dzīvi neskaitāmajos bāros ar maukām... Tu, eBio, laikam tur nekad neesi vēl bijis?
Karīna
K
Jēzusmarija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Tikai ne to!!!!!!!!!!!!!!! Nēēē - Austrumāzijas (Pataijas un tml.) vai Vidusjūras (Benidorm u.c.) debesskrāpju hoteļiem un 5 joslu autostrādēm gar pašu jūras malu mūsu smilšaino un priedēm apaugušo kāpu vietā! Nēēēē!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Arī citur to sapratuši un tuvāko gadu laikā Lansorotē (Kanāriju salās) tiks nojauktas vairāk nekā 20 viesnīcas. Tajā skaitā arī pieczvaigžņu: Melia Volcan, Iberostar Papagayo, Gran Castillo, Natura Palace, Rubicon Palace, Papagayo Arenas un Son Bou. Pēc tam, kad ēku nojaukšana tiks pabeigta, viesnīcu skaits Lansarotā samazināsies par 23%. Divi salas ciematu mēri, kas bija devuši atļaujas viesnīcu būvēšanai, neraugoties uz noteikto moratoriju, ir nodoti tiesai. Situāciju sarežģī arī fakts, ka tagad nojaukšanai paredzēto viesnīcu būvēšanai tika piešķirti 36,5 milj. eiro no ES struktūrfondiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas