Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Tihonova izslēgšanu no advokatūras tiesa skata bez viņa klātbūtnes

Lai arī pats Viktors Tihonovs šodien uz tiesas sēdi neieradās, lieta tika skatīta bez viņa klātbūtnes. Tiesas spriedums, vai V.Tihonovu izslēgt no advokatūras, gaidāms 2.oktobrī.

V.Tihonovs piektdien iesniedza tiesai darba nespējas lapu un pavēstīja, ka slimo. Zvērinātu advokātu padomes (ZAP) pārstāvošie advokāti Agris Bitāns un Lauris Liepa, iepzinušies ar slimības lapu, norādīja uz iespējamo nekonsekvenci, jo V.Tihonova dzīvesvieta norādīta Rīgā, Skolas ielā, bet slimības lapa izsniegta Rīgas rajona Piņķos. Tiesa atbildēja, ka šādus apstākļus nepārbauda, jo nav inspekcija.

Tā kā V.Tihonovs bija rakstveidā iesniedzis paskaidrojumus, tiesa lēma, ka lietas skatīšanu turpinās bez viņa klātbūtnes. Lietas izskatīšana pirmdien turpinājās ar debatēm, kurās ZAP pārstāji izklāstīja savus argumentus –  kādi bija disciplinārlietā secinātie apstākļi, par ko nolemts uzlikt V.Tihonovam smagāko sodu, izslēgšanu no advokatūras.

Diena jau rakstīja, ka pērn oktobrī ZAP nolēma akceptēt Disciplinārlietu komisijas lēmumu, ar kuru V.Tihonovam izslēgšana no advokatūras tika piemērota kā disciplinārsods par advokātu ētikas kodeksa normu rupju pārkāpumu.

Par disciplinārlietas ierosināšanu ZAP lēma pēc tam, kad LTV raidījums De facto publiskoja sarunas starp tobrīd lielāko Latvijas privāto zemes īpašnieku Gati Saknīti un viņa advokātu V.Tihonovu. Lamuvārdiem pilnajās sarunās vairākkārt minēta nepieciešamība dot kukuļus tiesnešiem un tiesībsargiem, lai G.Saknītis sekmīgi spētu aizstāvēt savas intereses, cīnoties par zaudētu īpašumu atgūšanu. Ar šīm darbībām un sekojošiem skaidrojumiem V.Tihonovs esot radījis smagas sekas advokātu profesijai, mazinot sabiedrības uzticību tai un radot šaubas par visu advokātu godīgumu, secināja komisija. V.Tihonovs vērsās tiesā pret ZAP.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas