Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Tikai nākamgad būs skaidrs, vai skolās Latvijas vēsture tiks mācīta atsevišķi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
bez padoma
b
Anglijas skolā, kur mācās mans māsas puika, UK vēsturi māca jau no trešās klases!!! un visādas pasaules vētures ir daudz vēlāka laika mācību priekšmets, un māca arī kontekstā arī ar ģeogrāfiju uc dabas zinātņu priekšmetiem. To ko labi pazīsti , vari arī labi mīlēt... Šodienas modernajā pasaulē lielāka jēga ir zināt kaut ko specifiski, nevis globāli. globāli nepieciešams domāt.
Bet
B
EiroKlio nauda mūsu valsts vēstures skolotājiem nāk no Eiropas. Un Eiropa pamatakcentu liek uz sevi, līdz ar to Latvijas vēsture - tikai "kontekstā". Pie tam jāņem vērā, ka vēsturi Latvijas skolās vēl pirms gada mācīja no 5., toties tagad - tikai no 6. klases. Un, ja cilvēkbērns vispirms iepazīst nevis tēti un māmiņu, bet kaimiņu onkuli, kā jums šķiet, ko viņš uzskatīs par savu tuvinieku? Tātad secinājums,"brīvzemniek", ir tikai viens - pēc Eiropas domām Lestenes mācītājs Vatsons šodien vairs nav aktuāls. Nav aktuāla (ja ņem vērā jaunākās nostādnes) arī Tēvzemes mīlestība.
brīvzemnieks
b
Šobrīd ir pēdējais brīdis, lai aizslēgtu uz kosmopolītismu un mankurtismu, nākamajai paaudzei šī zeme vairs neko nenozīmēs. Es gribētu dzirdēt un redzēt tos cilvēkus, kas stāv aiz idejas, kas jau dzīvelīgi iesakņojusies Latvijas skolās, ka Latvijas vēsture nav pelnījusi atsevišķu uzmanību. 19. gs sākumā Lestenes mācītājs Vatsons teica, ka dzimtā valoda ir pēdējais bastions, aiz kura sākas tautas ceļš uz nekurieni, manuprāt, līdzīgi ir arī ar valsts vēsturi.
brīvzemnieks
b
Nu kādi var būt argumenti viedoklim, ka Latvijas- SAVAS VALSTS vēsturi nevajag mācīt atsevišķi??Kā citādi iemācīt patriotismu, lepnumu un mīlestību pret savu valsti un tautu??Kāpēc Japānā un citās superlielvalstīs māca atsevišķi? (Cienījamie) vēstures skolotāji, uz jums gulstaS milzu atbildība, bet jūs to neapzināties!IZLASIET UN PĀRLASIET ATA KRONVALDA " TĒVZEMES MĪLESTĪBA"- tur vienkāršiem vārdiem lielas lietas ierakstītas- kā iemācīt mīlēt savu Tēvuzemi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas