Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Tirgotāji: ražotāji paaugstinājuši pārtikas cenas

Mazumtirdzniecības uzņēmumu pārstāvju teiktais liecina, ka cenas pārtikai turpina pieaugt arī pēdējo nedēļu laikā, ziņo Dienas Bizness. Piena produkti pēdējā mēneša laikā sadārdzinājušies par 4-15%, savukārt maize – vidēji par 15%.Maxima Latvija preses sekretārs Ivars Andiņš skaidroja, ka kompānijas veikalos piena produktu cenas pieaugušas vidēji par 9%, turklāt cenu pieaugums noticis visiem piena produktiem – gan pienam, gan sieriem, gan jogurtiem.

Maxima Latvija pārstāvis arī norāda, ka viens maizes ražotājs jau ir palielinājis produkcijai cenu par 10 – 18% atkarībā no maizes izstrādājuma. "Baltmaizei ir mazāks cenas pieaugums, savukārt rupjmaizei – lielāks," atzina I.Andiņš. Kā liecina DB novērojumi, Āgenskalna baltmaize iepriekš maksāja 50, bet tagad tās cena ir 57 santīmi, bet Klasiskās saldskābās cena augusi no 54 līdz 62 santīmiem.Rimi Latvia vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere informēja, ka piena produktu iepirkumu cenas atsevišķiem produktiem palielināja tādi ražotāji kā Elpa, Rankas piens, Siera nams, Smiltenes piens, Talsu piensaimnieks, Pieno Žvaigždes. Pieteikumus par iepirkumu cenu maiņu Rimi Latvia saņēmis arī no vairākiem maizes un maizes izstrādājumu ražotājiem – Maiznīca Dinella, Hanzas Maiznīcas, Iļģuciema maiznīcas konditorejas un Fazer maiznīcām, – kā arī graudu izstrādājumu ražotājiem Rīgas Dzirnavnieks un Voldemārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas