Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Titavs nav drošs, ka Dombrovska valdībai pa spēkam vienot sabiedrību

Nākamajam gadam valdībai vajadzētu izvirzīt divus uzdevumus: viens būtu politisks - vienot sabiedrību kopīgiem mērķiem, otrs - atjaunot un stimulēt ilgtspējīgu ekonomiku, žurnālam "Kapitāls" norāda Latvijas Eksportētāju un investoru kluba valdes loceklis, no partijas "Jaunais laiks" (JL) izslēgtais Dans Titavs.

Tomēr viņš pauž skepsi par Valda Dombrovska ("Vienotība") vadītās valdības spējām īstenot šos uzdevumus: "Pagaidām nekas neliecina, ka valdībai šie abi uzdevumi būtu pa spēkam."Kā norāda Titavs, pašreizējā valdība ļoti labi spēj vadīt tehniskus procesus, piemēram, pārvaldīt un samazināt budžetu. "Tātad noturēt laivu virs ūdens tā neapšaubāmi var. (..) Tomēr esmu pārliecināts, ka periods, kad pietiek ar tehnisku procesu vadīšanu, ir beidzies - laiva peld, un tagad būtu nepieciešams attīstīt citas svarīgas lietas."Vismaz pirmie soļi pēc vēlēšanām parādījuši, ka partiju apvienību modelis bijis vēlētāju apmāns, nevis nopietna politiska kustība. "Šeit es domāju visas politiskās apvienības, sākot no "zaļajiem zemniekiem" un beidzot ar "Vienotību". Tādas kopīgas ideoloģijas platformas politiskajām apvienībām nemaz nav," uzsver savulaik ietekmīgais JL "pelēkais kardināls".Titavs prognozē, ka nākamgad politikā nozīmīga būs atsevišķu cilvēku loma un viens no tādiem būs Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"). "Viņš ir vienīgais, kuram no politiķiem ir gan finansiāls, gan politisks resurss. 2011.gadā viņš veiks nopietnas politiskās darbības. Kā zināms, nākamgad notiks prezidenta vēlēšanas. Pieļauju, ka Lembergs varētu tajās kandidēt. Tāpat pieļauju, ka viņš darīs visu, lai sašķeltu "Vienotību" un pēc tam veidotu kādu jaunu politisko spēku kombināciju."Runājot par ekonomiku, Titavs akcentē, ka ekonomisko jautājumu risināšanā tādas lietas kā, piemēram, budžeta samazināšana patiesībā ir otršķirīgas. Politiķiem vajadzētu apsēsties pie viena galda ar uzņēmējiem, turklāt nevis pašu pārvaldītajām valsts kapitālsabiedrībām, bet privātajiem uzņēmējiem."Bizness ir bizness - tā ir nauda, bizness nav patriotisms. Ja uzņēmējam būs izdevīgi, viņš pārnesīs savu biznesu uz citām valstīm, uz citām nodokļu zonām. Tas visā pasaulē ir redzams. Piemēram, zviedri - lai kādi viņi būtu patrioti, daudzi no viņiem nodokļus maksā citās valstīs. Nav pamata domāt, ka latviešu uzņēmēji ir citādāki. Diemžēl politiķi ar uzņēmējiem neuzsāk šo vaļsirdīgo sarunu - iespējams, tās ir bailes nokļūt aizdomu ēnā. Patiesībā abas puses ir vienlīdz vainīgas, ka sarunas nenotiek. Šis arī ir viens no svarīgajiem jautājumiem, ar kuru šai valdībai vajadzētu tikt galā. Tomēr nav redzams, ka šādi mērķi vispār tiktu izvirzīti un aktualizēti," norāda Latvijas Eksportētāju un investoru kluba valdes loceklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas