Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Titavs: ZRP ministru izvēlē ir pārkāpusi visus principus

Zatlera reformu partija (ZRP) ministru izvēlē ir pārkāpusi visus principus, proti, Valsts prezidents Andris Bērziņš lūdza ministru amatiem izvēlēties cilvēkus, kuri ievēlēti Saeimā, taču ZRP to nav ņēmusi vērā un izvēlējusies vājus ministrus, teica polittehnologs Dans Titavs.

"ZRP ekonomikas ministra amatam izvēlējusies nezināmo Swedbank Korporatīvo attiecību pārvaldes vadītāju Danielu Pavļutu, ārlietu ministra amatam parādījies nojaušamais, bet nezināmais Edgars Rinkēvičs. Ļoti svarīgā iekšlietu ministra amatam izvēlēts Rihards Kozlovskis, kuru vēlētāji Saeimā neievēlēja. Turklāt viņš no piektās vietas sarakstā ir palicis vien 16.vietā. Tas liecina, ka vēlētāji ir skaidri pateikuši, ka viņi šo cilvēku nevēlas redzēt Saeimā. Piedāvājot šādu kandidatūru iekšlietu ministra amatam, atkārtojas savulaik skandalozais Lindas Mūrnieces gadījums. Par vidējo izglītību ieguvušo Edmundu Sprūdžu, kurš iedomājas, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, kas ir atbildīga par visas valsts pašvaldībām, varēs vadīt tāpat kā savas datorfirmas septiņus cilvēkus, - tā ir ļoti liela bezatbildība," teica Titavs.

Viņš uzskata, ka ar šādu ministru amatu pretendentu izvēli ZRP līderim un eksprezidentam Valdim Zatleram (ZRP) neesot izdevies parādīt jaunu sākumu.

Šāda bezatbildīga Zatlera rīcība neesot pārsteigums. "Bēdīgi, ka situācija ir izveidojusies tāda, ka bezatbildīgajai šantāžai ir pakļauta visa valsts. Ļoti žēl, ka zemkopības ministra amatā nepaliek Jānis Dūklavs (ZZS). Lai arī Valsts prezidents, nominējot Valdi Dombrovski (V) Ministru prezidenta amatam, ir izteicis priekšlikumu veidot plašāku koalīciju, maz ticams, ka koalīcija varētu būt plašāka par 56 cilvēkiem, ja reiz Zatlers Dūklavu ir nosaucis par tārpu," teica Titavs.

Polittehnologs pašreizējo koalīciju raksturo kā savstarpēja naida un kašķu plosītu, kas ir ir ieguvusi naidīgu opozīciju gan no Saskaņas centra, gan no Zaļo un zemnieku savienības puses. Tāds naida līmenis, kāds ir pašlaik ievēlētajā Saeimā, Latvijas vēsturē ir vēl nebijis precedents, piebilda Titavs.

Viņš uzskata, ka, visticamāk, Saeima par šo valdību nobalsos, jo 56 deputāti esot iedzīti bezizejā.

Runājot par to, ka Bērziņš Dombrovski nominēja, paziņojot par to savā mājaslapā, Titavs norādīja, ka paziņošanas forma nav būtiska, jo līdz šim ir bijusi dažāda prakse, kā Valsts prezidents paziņo par Ministru prezidenta nominēšanu - ir gan zvanīts, gan sūtītas vēstules, gan rīkoti preses brīfingi.

Kā ziņots, trešdien Valsts prezidents aicināja līdzšinējo Ministru prezidentu Dombrovski veidot nākamo valdību. Prezidents tomēr uzsver, ka topošās valdības stabilitātes vārdā būtu vēlama iespējami plašāka koalīcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas