Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

TP ministri boikotēs jautājumus valdībā, ja tie darba kārtībā nebūs iekļauti savlaicīgi

Tautas partijas (TP) ministri iebildīs pret tādu jautājumu skatīšanu valdības sēdēs, kas to darba kārtībā nebūs iekļauti pietiekami savlaicīgi, aģentūrai BNS apliecināja TP valdes priekšsēdētājs Mareks Segliņš.

Tieslietu ministrs jau iepriekš uzsvēris, ka, viņaprāt, nepieņemama ir prakse, ka arī nozīmīgus jautājumus, kas izšķir būtisku finanšu līdzekļu virzību, var iekļaut Ministru kabineta sēdes darba kārtībā pēdējā brīdī.

Politiķis gan atzina, ka par šo jautājumu koalīcijas sanāksmē ar sadarbības partneriem viņam neizdevās sākt diskusiju, jo nav pieticis laika - premjeram un partiju pārstāvjiem jau bijis jāskrien uz citiem pasākumiem.

"Tādā veidā šī saruna nebija, bet šāda prakse vairs neatkārtosies. Visādā ziņā Tautas partijas ministri to neatbalstīs un bloķēs," sacīja Segliņš.

"Šeit [koalīcijas sanāksmē]" ir pēdējais vārds," pēdējo iespēju organizēt un mainīt valdības darba kārtību skaidroja Segliņš.

"Tā vienkārši nav laba prakse. Tas ir vajadzīgs, lai uzlabotu darba kvalitāti. Ja neiziet pienācīgi cauri juristiem, mēs varam pieļaut arī kļūdas," noslēgumā piebilda pieredzējušais politiķis.

Jau vēstīts, ka Segliņš, daloties pārdomās par darbu jaunajā valdībā, jau uzspējis izteikt kritiku par dažām kļūdām, ko jaunais premjers pieļaujot, bet ko Tautas partija neļaušot padarīt par ieradumu.

"Nu ir dažas kļūdiņas, ko, manuprāt, [Ministru prezidenta Valda] Dombrovska kungs pieļauj, bet mēs vērsīsim uz šīm kļūdiņām uzmanību nākamajā sadarbības padomes sēdē, mēs aicināsim Dombrovska kungu tomēr ļoti cieši turēties pie tā, kas ir rakstīts sadarbības līgumā.. Un tur ir tāda vienošanās par to, ka nevar valdības sēdē pēkšņi parādīties jautājumi, ja tie nav pieteikti vismaz dienu iepriekš. Saprotiet, lemt par miljoniem, ja jautājums darba kārtībā parādās, piemēram, valdības sēde jau iet, četros pēkšņi parādās datorā jautājums par daudziem desmitiem miljonu. Vienreiz tas tā var notikt, bet tā nevar būt prakse," Segliņš uzsvēra, norādot, ka šādā gadījumā ministriem nav laika iepazīties un izvērtēt konkrēto jautājumu un līdz ar to pieņemt arī uz argumentiem balstītu lēmumu.

"Tā tās lietas neies, un to mēs ļoti cieši taisāmies pirmdien Dombrovska kungam piekodināt," TP līderis norādīja, vēl piebilstot - ja šādi gadījumi atkārtosies, viņa pārstāvētas partijas ministri tos vienkārši "bloķēs nost".

"Pēdējā valdības sēdē šāds niķis parādījās. Tas ir niķis, kurš tiks ārstēts," politiķis vēl piemetināja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas