Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

TP un LPP/LC attiecības pārbaudīs balsojumos

Tautas partija pirmdienās ieplānojusi doties uz valdības koalīcijas pārstāvju sēdi ar savām iniciatīvām. Ja partneru atbalstu tās nesaņems, vērsīsies pie opozīcijā esošās «LPP/LC un pārējiem, lai valsts interesēs lūgtu atbalstu svarīgiem projektiem», laikrastam Diena iecerēto taktiku izklāstīja TP frakcijas priekšsēža vietnieks Vents Armands Krauklis.

To var uzskatīt arī par sākumu praktiskai TP un LPP/LC sadarbībai. Tā jau tika īstenota ceturtdien, kad TP kopā ar opozīcijas partijām nobalsoja par grozījumiem Imigrācijas likumā, lai ārzemnieki, kas investējuši Latvijā, varētu saņemt termiņuzturēšanās atļaujas. Taču vienas koalīcijas partijas bloķēšanās ar opozīciju var padarīt šo valdību rīcībnespējīgu.

Nākamajā pirmdienā TP iecerējusi koalīcijā aktualizēt grozījumus likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli, lai atbrīvotu no nodokļa maksājuma personas, kas saņēmušas dāvinājumus izglītības iegūšanai vai lai segtu izdevumus par medicīnas pakalpojumu izmantošanu. V. A. Krauklis atzina - ja partneri tiem nepiekritīs, tad atbalstu savai iniciatīvai TP lūgs opozīcijai, bet valdību gāzt tā neplānojot. Kopā ar opozīciju tikšot virzīti tālāk arī grozījumi likumā par pievienotās vērtības nodokli, kas paredz tā samazināšanu tūrismam. Finanšu ministrija iebilst pret nodokļu samazināšanu.

Jau rakstīts, ka TP un LPP/LC iecerējusi kopā startēt vēlēšanās.

Lasiet plašāk Dienā vai portāla sadaļā Šodien laikrakstā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas