Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

TP varētu piekrist mājokļa nodokļa ieviešanai nākamgad

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
spunde
s
kā man patīk, ka tev nav iedota neviena balstiņa:)))
Vispirms
V
Latviju pazemot pasaules priešā, vai tas, patiesi, sagādā gandarījumu? Un mums uz to visu jānoraugās! Par ko? Kāpēc? Kauns, kauns, kauns un sāp taču ļoti, jo nav jau vienalga, kas ar mums notiek.
p
tā kā tādi puņķi uz drāts
vilis shuja
v
Mani arī neiepriecināja Kampara uzstāšanās, kaut gan var saprast, ka uz šo jautājumu- kā jūs iedrošināsiet investorus ieguldīt Latvijas ekonomikā? reāli nav jau ko teikt ne latviski, kur nu vēl angliski. Visa pasaule redz kā Dombrovskis spiests dejot stepu 2010.gada budžeta veidošanā. TP , populistisku un tīri savu villu īpašnieku modrās sardzes interesēs torpedē mājokļu nodokli u.t.t. Kampars ir prātīgs vīrs, tikai viņam vajadzēja skaidri un gaiši pateikt, ka sarežģīti cīnīties pret oligarhu partiju interesēm.
Dārznieks
D
TP varētu piekrist mājokļa nodokļa ieviešanai nākamgad... Laikam Krauklis bija domājis daudz konkrētāk - ...citugad'
spunde
s
labi pateikts:))))
muļķuzeme
m
Diemžēl, arī JL ministri ir tikpat nožēlojami nekompetenti, kā TP slakteri. Kauns par Kamparu pašapmierināto muļķību, ko vakar radīja TV. Lūk, Latvijas teks pasaulē! Ko te var līdzēt Latvijas instiūts?
zita
z
jā, dzīvo labā maizē! Nedod dievs vēl lieko svaru apliks ar nodokli!!!
Klausies - zvirbuli!
K
Tāda labi paēduša cilvēka koķetērija, un tas nav godīgi pret līdzcilvēkiem! Tā mēs varam uzskaitīt ne to vien, bet pasaki, ko valstī steidzami var izdarīt, lai neiegrimstam vēl lielākos mēslos un nepazaudējam vēl to, kas mums ir?! Viss ir izsaimniekots un izzagts tā, ka naudas vienkārši nav, to vajadzētu saprast!
skuķis
s
Kaut kāds idiotisms, kas prasa vislielāko nosodījumu:laikā, kad stāvoklis valstī jau tā sapringts, tēlot visvarenos un ar pretīgu smīnu nodarboties ar kaitniecību!!!
he, he
h
Oranžajam kurmju sitējam ir apbrīnojamas spējas atrast un par savim runasvīriem nominēt vielielākos kretīnus. Agram bija dzidātājs un dziedāja: Aiziet pēdējais vilciens uz Valku, tagad TP galvenais ekonomikas speciālists un runasvīrs. he, he....
zvirbulēns
z
JL rullē :((( ---------------------------- Valdība atbalstījusi Finanšu ministrijas iesniegtos priekšlikumus nodokļu ieņēmumu bāzes paplašināšanai, kas paredz vairākus grozījumus likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli". Tā ar 2010.gada 1.janvāri tiek plānots paplašināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa bāzi, iekļaujot tajā kapitāla ienākumus, bet saņemtās dividendes ar nodokli plānots aplikt, sākot ar 2010.gadu, piemērojot nodokļa likmi 10%. Ar iedzīvotāju ienākuma nodokli plānots aplikt ienākumus no augoša meža atsavināšanas izciršanai un tajā iegūto kokmateriālu atsavināšanas, piemērojot nodokļa likmi 10%. Valdība arī nolēmusi samazināt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamo summu no 4000 līdz 2000 latiem gadā par ienākumiem no lauksaimnieciskās ražošanas un lauku tūrisma pakalpojumu sniegšanas. Valdības plānos ir paaugstināt iedzīvotāju ienākumu nodokļa likmi līdz 23% pašnodarbinātajiem saimnieciskās darbības veicējiem. Attaisnoto izdevumu normu ieguldījumiem pensiju fondos un apdrošināšanas prēmiju maksājumiem likmi tiek plānots samazināt no 20% uz 10%, turklāt tiks atcelti nodokļa stimuli ieguldījumiem investīciju fondos. Valdošā koalīcija plāno veikt grozījumus "Noteikumos par mēneša neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojuma apmēru iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanai", paredzot ar 2010.gada 1.janvāri samazināt atvieglojumu par apgādībā esošu personu līdz 35 latiem mēnesī. Valdība vienojusies arī par grozījumiem likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli", paredzot ar 2010.gada 1.janvāri palielināt nodokļa likmi zemei un saimnieciskajā darbībā izmantojamām ēkām līdz 1,5%. Valsts plāno noteikt minimālo nodokļa maksājumu 5 latu apmērā par katru nodokļa objektu, kā arī piemērot nodokli pēc 3% likmes neapstrādātām lauksaimniecībā izmantojamām zemēm. Plānots veikt arī grozījumus likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli", paredzot ar 2010.gada 1.janvāri samazināt reprezentācijas izdevumu normu, ko drīkst atskaitīt no apliekamā ienākuma, no 60% līdz 40%, mainīt nodokļa piemērošanas kārtību ar saimniecisko darbību nesaistītiem izdevumiem, piemērojot tiem līdzvērtīgu nodokļa slogu kā iedzīvotāju ienākuma nodokļa ienākumiem. Tāpat tiek plānots veikt grozījumus likumā "Par akcīzes nodokli", paredzot ar 2010.gada 1.februāri paaugstināt akcīzes nodokli vīnam un raudzētajiem dzērieniem no 40 latiem par 100 litriem uz 45 latiem par 100 litriem jeb par 12,5% un starpproduktiem ar absolūtā spirta saturu līdz 15 tilpumprocentiem no 42 latiem par 100 litriem uz 45 latiem par 100 litriem jeb par 7,1%. Atbalstīti arī grozījumi likumā "Par vieglo automobiļu un motociklu nodokli", paredzot ar 2010.gada 1.janvāri nodokli vieglajiem automobiļiem aprēķināt atkarībā no automobiļa radīto oglekļa dioksīda (CO2) izmešu daudzuma, savukārt motocikliem - atkarībā no dzinēja tilpuma.
Edgars
E
Bezvīzu režīmu ar ASV esam panākuši.Atliek tikai ieviest Latvijā ASV progresīvo ienākuma nodokli un ASV (Lielbritānijas,Francijas) mažoritāro vēlēšanu sistēmu!
Aldis
A
Jāievieš ir progresīvais ienākuma nodoklis-nodoklis pēc maksātspējas principa! Kā Ziemeļvalstīs,kuru sociālekonomisko modeli esam izvēlējušies!
Uldis
U
Mājokļa nodoklim ir jābūt ar neapliekamo minumumu;:mājām-150 kv.m.,dzīvokļiem-75 kv.m.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas