Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Tradicionālās konfesijas masu pasākumā cer piesaistīt jaunas avis

Daudzu tūkstošu cilvēku pulcēšana ar dziesmām un lūgšanām lielākoties ir jauno reliģisko organizāciju darbības metode - vismaz Latvijā līdz šim ļoti reti šādos festivālos iesaistījušās tradicionālās konfesijas. Taču situācija, kad ticīgo skaits rūk, mudina meklēt jaunas metodes. Reliģisko organizāciju pārstāvji atzīst, ka ar Arēnā Rīga novembrī gaidāmo Cerības festivālu var cerēt pievērst ticībai jaunus cilvēkus vai aicināt atpakaļ savulaik baznīcu pametušos, pirmdien vēsta laikraksts Diena.

Pasākumā uzstāsies dažādu konfesiju garīdznieki un daudzi mūziķi, arī Raimonds Pauls, Ingus Pētersons, Ieva Akuratere un citi. Cerības festivālu vietējiem kristiešiem palīdz rīkot starptautiska organizācija Billija Greiema Evaņģēliskā asociācija (BGEA). Pasākums cer pārspēt pērn Igaunijā sapulcēto dalībnieku skaitu - 30 000.

Rīkotāju vidū ir Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) arhibīskaps Jānis Vanags, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis, Latvijas Evaņģēliskās alianses prezidents Vadims Kovaļevs, Latvijas Vasarsvētku draudžu centra bīskaps Nikolajs Gribs, Saeimas deputāte Inese Šlesere un festivāla direktors Viktors Hamms. Uz festivālu brauks arī BGEA dibinātāja dēls BGEA prezidents Franklins Greiems.

LELB arhibīskaps J.Vanags plānojis uzstāties festivālā, savukārt Romas katoļu baznīcas Rīgas metropolijas arhibīskaps, kardināls Jānis Pujats pieļāva, ka kāds no katoļu baznīcas pārstāvjiem varētu festivālā piedalīties, bet izvairījās atbildēt, vai pats būs klāt. Viņš arī uzsvēris: "Mūsu festivāls ir Aglonā."

Diena vēsta, ka kopš 90.gadiem Latvijā jau notikuši divi lieli starpkonfesionāli pasākumi ar ASV sludinātāju līdzdalību, tomēr citviet Eiropā, piemēram, Vācijā un Zviedrijā, šādi festivāli notiek daudz biežāk. "Vienmēr ir jautājums, vai šīs masveida sapulces ir īstais veids, kā pārliecināt par kristīgajām vērtībām. Dažas līdzīgas starptautiskās organizācijas ir uz robežas ar sektantismu, bet BGEA ir vislabākā reputācija, viņu programma ir izstrādāta līdz pēdējai vīlītei, un viņi ļoti uzmana, lai tā lieta nepaliek vulgāra," atzinis LU Teoloģijas fakultātes asociētais profesors Juris Cālītis.

Visu Ata Rozentāla rakstu lasiet pirmdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas