Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tralmaks uzskata, ka Diena nav iznīcināta līdz ar žurnālistu aiziešanu

A/s _Dienas Mediji _valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Tralmaks intervijā politika.lv stāsta, kā nākotnē Roulendu ģimene no Lielbritānijas nebūs vienīgie laikrakstu _Diena _un _Dienas bizness _īpašnieki. Uz jautājumu, vai aiz _Dienas _pircējiem neslēpjas kāds no pašmāju oligarhiem, viņš atbildēja: “Man būtu grūti iedomāties tik sarežģītu shēmu un ka Roulendi no manis to slēptu. Viņi ir pietiekoši bagāti, lai nesaistītos šādos darījumos.”

Viņš nepiekrīt viedoklim, ka avīze Diena ir iznīcināta līdz ar daudzu žurnālistu aiziešanu no laikraksta.

“Es domāju, ka Diena absolūti nav iznīcināta. Diena pārdzīvo ļoti grūtus laikus. Es domāju, ka ir kaut kādi cilvēki, kas ļoti vēlas, lai Diena tiktu iznīcināta, bet es neesmu tas, kas to vēlas. Taisni otrādi — ir cerība, ka šī ir investīcija ilgtermiņā nesīs to kapitāla atdevi, ko mēs esam plānojuši. Mēs rēķinājāmies, ka nebūs viegls pārejas posms, kad jāapvieno divi mediji, kas patiesībā ir ļoti līdzīgi un ir piederējuši vienam īpašniekam, bet mēs nerēķinājāmies ar to, ka tas būs tik dramatiski un sarežģīti.”

Jau ziņots, ka patieso īpašnieku nosaukšana bija par iemeslu tam, ka avīzes redakciju pametuši daudzi žurnālisti. Līdz šim A.Tralmaks ir parakstījis 12 atlūgumus, to vidū ir avīzes galvenās redaktores Anitas Braunas atlūgums, komentētāju Paula Raudsepa un Askolda Rodina atlūgums, kā arī Latvijas ziņu nodaļas žurnālistu – Ināras Egles, Sanitas Jembergas, Ingas Spriņģes un citu žurnālistu atlūgumi.

A.Tralmaks norāda, ka viņa izteiciens „šaubos, vai kvalitatīva žurnālistika ir ilgtspējīgs biznesa modelis”, esot izrauts no konteksta. Ar to viņš esot domājis, ka ir vajadzīgi daudz dažādi saturi, kas ir piemēroti konkrētajam izplatīšanas kanālam. Viņš klāsta, ka, piemēram, izmantojot kāda raksta daļas, to var sakompilēt priekš 5 min, bet [raksta] „galviņu” var pasniegt caur mobilo telefonu. Viņaprāt, tas eventuāli varētu piesaistīt auditoriju, lai izlasītu arī pašu rakstu. “Ir jāmainās tam, ka mēs viens pret vienu internetā publicējam savu saturu. Tu nevari savu vērtīgāko atdot par brīvu. Ir jādod iespēja cilvēkiem iegādāties pašu vērtīgāko — pētniecisko rakstu vai komentāru. Ar komentāriem arī ir kaut kas, kas jādod par brīvu, un ir kaut kas, ko var pārdot,” viņš uzskata.

Viņš prognozē, ka 5 – 10 gadu laikā drukātie mediji vēl neizzudīs. Intervijā A.Tralmaks izsakās, ka viņš vēl “nomirs ar avīzi padusē”.

“Neesmu īsti pārliecināts par mana dēla paaudzi, vai tā pieskarsies papīram kā ikdienas mediju patēriņam. Es esmu pārliecināts, ka es nomiršu ar avīzi padusē. Cerams, tas nenotiks tuvāko nedēļu laikā, skatoties uz to spiedienu, kas ir.”

A.Tralmaks arī informē, ka Roelendu ģimene nebūs vienīgie laikrakstu īpašnieki, tiekot meklēti vēl citi. Pēc viņa apgalvotā, tie nebūs no Latvijas.

“Piesaistīsim vēl arī citus investorus, un tas nozīmē, ka šis vienas ģimenes īpatsvars šajā investīcijā noteikti samazināsies. Mēs nerunājam par vietējo investoru piesaisti, jo mēs saprotam, ka tas ir ļoti sensitīvi. Mēs skatāmies pārsvarā uz Skandināviju, Lielbritāniju un uz tiem kontaktiem, kas Kallem [Norbergs] ir Luksemburgā,” intervijā portālam politika.lv A.Tralmaks iezīmē savas ieceres.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

dfdf

Pilna intervija ar A.Tralmaku politika.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas