Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Trīs gadu laikā 300 ierēdņiem mācīs franču valodu

Trīs gadu laikā franču valodā pakāpeniski plānots apmācīt aptuveni trīssimt ierēdņus, paredz valdības apstiprinātais memoranda projekts, kuru slēgs ar Starptautisko Frankofonijas organizāciju, Francijas valdību, Luksemburgas Lielhercogisti un Beļģijas franču kopienu.

Memorands paredz, ka katru gadu notiks divas franču valodas mācību sesijas – rudens sesija septembris-decembris un pavasara sesija februāris-maijs, kā arī vasaras profesionālais seminārs trīs moduļos, kurus apmeklē vairāk nekā 300 valsts iestāžu darbinieki.

Memoranda mērķis ir stiprināt franču valodas kā vienas no Eiropas un starptautisko institūciju oficiālajām un darba valodām statusu, kā arī lai sagatavotos Latvijas gaidāmajai prezidentūrai ES.

Apmācības organizē Valsts administrācijas skola sadarbībā ar Francijas Kultūras Institūtu Latvijā. Valsts pārvaldē strādājošo franču valodas apmācības tiek finansētas no Starptautiskās Frankofonijas organizācijas, Francijas Republikas, Luksemburgas Lielhercogistes un Beļģijas franču kopienas finanšu līdzekļiem, orientējoši 37 000 eiro gadā, Latvijas līdzdalību nodrošinot ar Valsts administrācijas skolas administratīvajiem izdevumiem orientējoši 15 000 latu gadā.

Pieteikšanos franču valodas apmācībai nodrošina valsts pārvaldes iestāžu vadība, izvērtējot darbiniekiem nepieciešamās valodas zināšanas. Nākamā pieteikšanās franču valodas apmācībai ir plānota augusta beigās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas