Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Trīs gadu laikā darbinieku skaits valsts pārvaldē pieaug par 19 procentiem

Kopš 2005.gada darbinieku skaits valsts pārvaldē pieaudzis par 19 procentiem jeb 633 cilvēkiem, intervijā Latvijas radio sacīja Valsts Kancelejas vadītāja Gunta Veismane. Objektīva nepieciešamība cilvēku skaita pieaugumam bija iestāšanās Eiropas Savienībā, kad bija nepieciešams izveidot likumdošanas bāzi. Tomēr “mēs redzam, ka, pieaugot tām funkcijām, kuras ir nepieciešamas, samazinās kādas citas, bet lielākā problēma ir tā, ka funkcijas, kas vairs nav raksturīgas, netiek samazinātas,” sacīja G.Veismane.

Pētījumā iezīmējas ministrijas, kurās ir ļoti liels cilvēku skaita pieaugums, tomēr esot grūti vērtēt, vai tam ir objektīvi iemesli. Liels darbinieku skaita pieaugums ir Izglītības un zinātnes, Tieslietu ministrijai.

Pētījumā arī atklāts, ka dublējas valsts aģentūru funkcijas. Viņa minēja, ka “zem viena jumta” varētu apvienot IZM un Tieslietu ministrijas aģentūras, kas saistītas ar valodu. Tas nestu valstij efektīvāku aģentūru un nodarbināto skaitu, secināja G.Veismane. “Problēma tāda, ka aģentūru likums ir atļāvis būt par aģentūrām visvienkāršākajām valsts pārvaldes iestādēm, bet tās īstās aģentūras ir pārtapušas par kapitālsabiedrībām, faktiski jāstrādā pa visu jomu, ja mēs gribam samazināt,” sacīja G.Veismane.

Valsts pārvaldē saskaitīti 100 padomnieku, kas esot liels skaits. “Ja skatāmies iestāžu struktūru – departamenta vadītājs ir pietiekoši kompetents, lai dotu vadītājam padomus, tāpēc padomnieku birojs tā īsti nedod skaidrību, kāda būtu padomnieku funkcija, “ stāstīja G.Veismane. Viņa uzsvēra, ka MK jau ir pieņēmis lēmumu, ka no jaunā gada padomnieku nebūs valsts sekretāriem un viņu vietniekiem. Ar padomnieku skaitu “izceļas” IZM un TM.

G.Veismane minēja, ka darbinieku skaita samazinājums katrai ministrijai būs savādāks, vidēji tas varētu būt 5 – 10 procenti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas