Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Trīs Saeimas Ārlietu komisijas deputāti dosies uz Ķīnu

Pēc Ķīnas parlamentāriešu uzaicinājuma trīs Latvijas Saeimas deputāti dosies uz šo valsti, lai veicinātu ekonomisko sadarbību un politiskos kontaktus. „Ķīna ir viens no varenākajiem spēlētājiem ne tikai globālajā politiskā, bet arī pasaules ekonomikā. Tādēļ, tiekoties ar Ķīnas politiķiem un ierēdņiem, īpašu uzmanību pievērsīsim jaunu ekonomisko kontaktu veidošanai, it īpaši Ķīnas eksporta tranzīta un investīciju piesaistes jomā,” skaidro Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Vizītē Ķīnā no 24. līdz 29.aprīlim uzturēsies Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC), komisijas priekšsēdētāja biedrs Jānis Eglītis (TP), kā arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu priekšsēdētāja Ērika Zommere (TP).  Pekinā Saeimas delegācija tiksies ar Ķīnas Nacionālā Tautas kongresa vicepriekšsēdētāju Dzjanu Šušenu, Ķīnas Nacionālā Tautas kongresa Ārlietu komisijas locekli, Latvijas – Ķīnas sadarbības grupas priekšsēdētāju Ma Veņpu, kā arī Ķīnas Nacionālā Tautas kongresa Finanšu komitejas priekšsēdētāja vietnieku Hao Žujuiu.  Tāpat Saeimas deputāti tiksies ar Ķīnas Ārlietu ministrijas amatpersonām un piedalīsies diskusijā Ķīnas Sociālo zinātņu akadēmijā. Latvijas parlamentārieši vizītes laikā apmeklēs arī Šanhaju, lai apskatītu Latvijas paviljona tapšanu izstādei Expo 2010, kā arī tiksies ar vietējām amatpersonām.  

Atgādinām, ka aprīļa vidū Ķīnas dusmas izraisīja eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vizīte Taivānā. Ķīna iesniedza notu uz kuru Ārlietu ministrija (ĀM) atbildēja mutiski. ĀM skaidroja, ka V.Vīķe-Freiberga Taivānā nav uzturējusies kā oficiāla valsts amatpersona, bet kā privātpersona. V. Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka šī vizīte nenozīmē Latvijas ārpolitikas maiņu un ielūgums uz to bijis akadēmisks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas