Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Truksnim kļūstot par Jūrmalas mēru, NA gatava strādāt domes opozīcijā

Ja par Jūrmalas mēru tiks ievēlēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā nonākušais Gatis Truksnis (ZZS), Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) gatava strādāt kūrortpilsētas domes opozīcijā, aģentūrai LETA apliecināja apvienības Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Žugovs.

Viņš gan norādīja, ka tas, vai Truksnis tiks ievēlēts par Jūrmalas mēru, nav skaidrs. "Neesam droši, ka Truksni ievēlēs, jo Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ir sešas balsis, un ar to nepietiek. Mēs viņu [Truksni] neatbalstīsim, Tev, Jūrmalai!/Jaunā konservatīvā partija viņu neatbalstīs. Papildus tam, Truksnis nāk no Latvijas Zaļās partijas, nav teikts, ka Latvijas Zemnieku savienības (LZS) pārstāvji viņu atbalstīs," sacīja Žugovs, norādot, ka Truksni var ievēlēt tikai ar Saskaņas atbalstu.

Ja tas notiks, NA ir gatava strādāt domes opozīcijā, apliecināja Žugovs.

Kā ziņots, ZZS, visticamāk, mēra amatam virzīs Truksni, aģentūrai LETA apstiprināja pašreizējā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS).

"Esam vienojušies, ka, visticamāk, mēra amatam virzīsim Truksni, jo viņš arī mums bija pirmais sarakstā un iedzīvotāji viņam ir atdevuši visvairāk balsu, tāpēc nebūtu godīgi, ja mēra amatam virzītu, piemēram, mani nevis Truksni," pauda Sproģe.

Sākotnēji ZZS pauda, ka Truksni mēra amatam nevirzīs, tomēr dažas dienas vēlāk savus nostāju mainīja. No ZZS jaunajā sasaukumā ievēlēti seši deputāti, tātad, lai iegūtu vairākumu, tai nepieciešams vēl vismaz divu deputātu atbalsts.

ZZS iepriekš informēja, ka sadarbībai uzrunājuši nacionālo apvienību, kura domē ieguvusi divus deputāta mandātus, un partiju Saskaņa, kas ieguvusi trīs deputāta mandātus. NA gan pauda, ka ir gatava sadarboties ar ZZS ar noteikumu, ka mēra amatam netiek virzīts Truksnis.

Savukārt partiju apvienība Tev, Jūrmalai!/Jaunā konservatīvā partija pauda, ka ZZS noteikti jāpaliek opozīcijā, bet izrādīja vēlmi sadarboties ar NA un atsevišķiem ZZS deputātiem, kuri pārstāv LZS.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Jūrmala ar Truksni kļūst par Latvijas Anekdoti ?
Otkats Baigais
O
Nebūtu pareizi no varas Jūrmalā atstumt vienu no labākajiem otkatu meistariem Latvijā.
Dzērājs, zaglis, izspiedējs
D
ZZS jau ir vienošanās ar Saskaņu par Jūrmalas tālāku izdāļāšanu krieviem. Līdz ar to Nacionālā Apvienība var kļūt tikai par izpalīdzīgu piesegu ZZS kliķes šeptēm Jūrmalā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas