Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Ūdre politiķus sauc par izsalkušajiem, kas nevar pieēsties

Bijusī Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre, tagad uzvārdā Latimira, Latvijas politiķu uzvedību raksturo kā izsalkušajiem, kas nekādi nevar pieēsties.

Intervijā laikrakstam Čas bijusī politiķe pauž viedokli, ka vairums Latvijā bagāto cilvēku nekad nebūtu sataisījuši tik daudz naudas vai tādas karjeras, ja nebūtu vajadzīgā brīdī atradušies uz vajadzīgā pakāpiena valsts aparāta hierarhijā.

Tomēr atbildot uz jautājumu, vai atbalsta cīņu ar oligarhiem, bijusī politiķe norāda, ka nē. Viņasprāt, ar šo lozungu notiek ienaidnieka meklēšana labākajās komunistiskajās tradīcijās, proti, "mēs vēlamies, lai pie mums nebūtu bagāto".

Viņasprāt, Latvijā nevar būt oligarhu kaut vai tāpēc, ka valstī nav nopietnas naudas. Tiem, kas tramda nacionālo kapitālu, Latimira vēlas pajautāt, vai viņi nevēlas būt saimnieki savā zemē.

Viņa uzskata: ja tiesībsargājošie orgāni nevar pierādīt, ka cilvēka bagātība iegūta negodīgā ceļā, tad nedrīkst nosodīt cilvēku par to, ka viņš dzīvo labāk nekā citi, un vēl jo vairāk to nedrīkst izmantot pirmsvēlēšanu kampaņās.

Eksprezidenta Valda Zatlera lēmumu rosināt Saeimas atlaišanu viņa vērtē kā absolūti nevalstisku, bezatbildīgu gājienu. "Viņu neizvēlējās par prezidentu - un lūk, puika apvainojās, piecirta kājiņu," raksturo bijusī politiķe. Viņai žēl, ka ārkārtas vēlēšanām tiks tērēti miljoni, kam varētu atrast labāku izmantojumu. Savukārt tautas balsojumu par parlamenta atlaišanu Latimira komentē ar vārdiem, ka cilvēki vienkārši ir saniknoti, turklāt, viņasprāt, daudzu gadu laikā pie mums ir kultivēta noliedzoša attieksme pret valsts pārvaldi kā tādu. "Lūk, tauta priecīga demonstrēt savu spēku. Bet kas būs tālāk," viņa jautā.

Ekspolitiķe vēlētos sev apkārt redzēt bagātus un priecīgus cilvēkus, kam visiem ir darbs, bērni vasarā neskraida nepieskatīti, bet tā vietā atpūšas pie jūras.

Bijusī Saeimas priekšsēdētāja intervijā pauž domu, ka politiķi visu labi saprot, bet viņiem šķiet, ka Saeima ir labāka darba vieta un, lai tajā iekļūtu, visi līdzekļi ir labi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas