Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Uldis Bērziņš: Uzvara pār Bermontu ir viena no augstākajiem militārajiem sasniegumiem vēsturē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
papucis
p
Jā! nu unpasaki vēl,ka galvenais stratēģis bija Pētersons -vēl nenovērtēts kara mākslas specialists.Latvietis.
aktinium
a
Imācies, lūdzu, latviešu valodu.
Oskars
O
Es doma'ju ,kad svarīgāka dina ir kad TP pazaudēja ABRENI.....
I.Gr.
I
Atceros sen lasiito: Lai maldinaatu bermontieshus paari Riigas tiltam gaaja neliela latv . karaviiru grupa. Taa bija buutiibaa "Himmelfahrtskomanda". Tajaa pashaa laikaa latvieshu speeki dienvidos paarceelas paari Daugavai. Bet bermontieshu moraali sagraava anglju karakugji, kuri saaka apshaudiit bermontieshus Paardaugavaa. Taadeelj arii mees Angliju pirmajaa lat. republikaa ljoti cienijaam.
Человек
Ч
Какая победа, смешно, боев-то практически и не было. Один человек, вроде, погиб? И то, от пули рикошетом?
jumors
j
Ir ļoti laba filma- tikai diemžēl pagaidām neiegūstama- tie ir "Likteņa līdumnieki".
bimbam
b
Šaubos, vai Bērziņš teicā tā, kā rakstīts virsrakstā un arī tekstā! ".....uzvara pār Bermontu ir viena no augstākajiem militārajiem sasniegumiem......." -------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ----------- Pareizi: "........uzvara pār Bermontu ir v i e n s no augstākajiem militārajiem sasniegumiem........"
Dr.xy
D
Augsti godatais Berzina kungs,uzvara par Bermontu un sarkano armiju( cinas divas frontes) , no anglu vesturniekiem un militarajiem ekspertiem,tika noverteteta ka vel vesture neredzets militars panakums.Vinu spriedums vai ari novertejums: pateicoties latviesu karaviriem ir DZIMUSI JAUNA BRIVA UN NEATKARIGA VALSTS. Citats no gramatas" Untergang der Sovietreiches" Berzina kungs,apsveicu Jus Lacplesa Diena.
1989
1
Ir, ir. Tikai ierosinu tik briesmīgi neieciklēties uz cīņām pret Bermontu, uz Kuriliešiem (tagad būs jauna latviešu filma). Cīņas ar vācu paverdzinātājiem, dabiski, ir būtiska tēma. Taču mums pēdējā gadsimta laikā bija arī citi paverdzinātāji, kas atstāja ne mazāku rētu. Es saprotu, ka ir bišķi drosmes par maz, lai varētu taisīt filmas par latviešu cīņu pret krievu tautības cilvēku pārstāvēto padomju varu. Kā nekā Latvijā palikuši simtiem tūkstošu kolonistu. Tāpēc šī tēma filmās tiek apieta. Taču tas nav pareizi. Filmas būtu jāteisa samērīgi tēmas nozīmībai. Un padomju okupācija (deportācijas, pretošanās cīņa, utml.), nenoliedzami, rezonē daudz skaudrāk mūsdienu latviešu apziņā. Tāpēc nevajag baidīties par to taisīt filmas.
rekur
r
Uzvara par čigānu armiju un lejasmikimausiem ir vēl nozīmīgāka.
JVK
J
veido komandu, kas dotos pie Latvijas kontingenta karavīriem Afganistānā. Šo braucienu plāno Rakstnieku savienība, bet atbalsts ir saņemts arī no Aizsardzības ministrijas. ========================================================== == Haļava visiem patik.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas