Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

UR slēgs nodaļas Bauskā un Saldū; vadītājs atsakās no diviem vietniekiem

Atbilstoši Valsts kancelejas pasākumu plāna projektam par valsts pārvaldes sistēmas uzlabošanu, Uzņēmumu reģistrs (UR) sācis optimizēt iestādes darbu, informēja UR pārstāve Līga Brice. UR vadītājs Ringolds Balodis ir atteicies no diviem saviem vietniekiem, optimizējot darbu pa nodaļām un galvenos uzdevumus uzticot vadītājiem un viņu pakļautībā esošajiem cilvēkiem. Tāpat, samazinot Uzņēmumu reģistra budžetu vēl par 40%, pieņemts lēmums no 1. jūlija likvidēt reģionālās nodaļas Bauskā un Saldū.

Apvienoti tiek galvenā valsts notāra vietnieka juridiskajos jautājumos un galvenā valsts notāra vietnieka attīstības un funkciju jautājumos amati, likvidēts tiek galvenā valsts notāra vietnieka finanšu un saimnieciskajos jautājumos amats, tiek apvienotas citas nodaļas. Tiek samazināts administrācijas nodaļu skaits, kā rezultātā tiek likvidētas deviņas amata vietas. Līdz ar struktūras optimizēšanu un 2 reģionālo nodaļu slēgšanu Uzņēmumu reģistrā strādās 151 darbinieks, kas ir par 33 mazāk nekā šī gada sākumā.

UR norāda, ka divu reģionālo nodaļu slēgšana nebūt nav pēdējais samazinājums, jo 40% budžeta samazinājuma scenārijā tika iekļauta visu reģionālo nodaļu likvidēšana.

Pat ar samazinātu budžetu, UR pilda visas valsts deleģētās funkcijas, ik mēnesi iekasējot valsts nodevas 184 000 latu apmērā (gadā 2 208 000 latu) un iemaksājot valsts budžetā vidēji par 30% vairāk par UR pieejamo resursu budžetu. Likvidējot kādu no deleģētajām funkcijām, par kuru tiek iekasēta nodeva, valsts papildus neiegūst līdzekļus vidēji par 30%, norāda UR.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas