Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Urbanovičs: Budžetā nav skaidri noteikts līdzekļu izlietojums veselībai, bet koalīcijai uzticēties nevar

Nākamā gada valsts budžetā nav skaidri noteikts papildu līdzekļu izlietojums veselības nozarei, un tas raisa bažas, aģentūrai LETA sacīja opozīcijā esošās Saskaņas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs. "Būdams opozicionārs, tomēr varu pateikt, ka tur ir lietas, kas iepriecina," atzina politiķis, komentējot nākamā gada budžeta projektu. Viņš minēja finansējuma pieaugumu medicīnai un izglītībai, tomēr piebilda, ka skepsi raisa neziņa, kā ar šo naudu rīkosies, jo tā esot apslēpta dažādās ailēs un programmās.

"Tā ir barjera, kas galīgi neļauj opozīcijai balsot par budžetu," jo opozīcijai nav tiesību ticēt koalīcijas politiķiem, tāpēc "ka viņi ir daudz melojuši līdz šim", apgalvo Urbanovičs.

"Uzticēties šai koalīcijai nevar, to viņi ir pierādījuši," turpināja deputāts, uzsverot, ka budžetā būtu sīkāk jāapraksta plānotais līdzekļu izlietojums, lai to varētu kontrolēt.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 15. novembrī izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja nākamā gada budžeta projektu, finansējuma jautājumos galvenokārt pieturoties pie valdības lēmumiem.

Deputātu ierosinājumi par papildu finansējumu un līdzekļu pārdali budžetā neguva atbalstu ne tikai valdībā, bet arī Budžeta komisijā. Izskatot aptuveni 100 priekšlikumus nākamā gada budžetam un vidēja termiņa budžeta ietvaram, deputāti atbalstīja tikai divus ierosinājumus, kas iepriekš nebija guvuši valdības atbalstu.

2018. gada valsts budžeta sākotnējā projektā nākamā gada ieņēmumi plānoti 8,75 miljardu eiro apmērā jeb par 725,11 miljoniem eiro vairāk nekā pērn, bet izdevumi - 8,95 miljardu eiro apmērā jeb par 624,82 miljoniem eiro vairāk nekā 2017. gadā. Nākamā gada budžeta prioritāte ir veselības nozare, kuras finansējums pirmo reizi pārsniedz vienu miljardu eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas