Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Urbanovičs: man būtu bijis brangs atbalsts

Apvienība Saskaņas centrs, kurai Saeimā ir 18 deputāti mandāti, uzskata, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers viņus nav novērtējis un velta viņam kritiskus vārdus pēc partijas virzītā kandidāta premjera amatam noraidīšanas.

„Kuluāros manai kandidatūrai valdošajās partijās brangs atbalsts būtu bijis. Vienkārši tāpat, kā jūs smīnat, smīn arī Zatlera kungs. Par to, ka tas taču nav iespējams,” Latvijas televīzijas 100.pantā sacīja SC virzītais premjera amata kandidāts Jānis Urbanovičs.

Viņš atturējās nosaukt, kuram no kandidātiem Valsts prezidentam vajadzētu uzticēt premjera amatu un valdības veidošanu.

„Negribētu izdarīt spiedienu uz Zatleru, lai viņš kļūdās pats. Viņš jau ir kļūdījies, jo līdzīgi kā daudzi politiķi, viņš ir šķirojis vēlētājus. Viņš neuzskata par vajadzīgu iepazīties sīkāk ar mūsu programmu, mēs pat nepilnas stundas laikā nepaspējām to izvilkt no koferiem.”

„Vienīgais veids, kā būt sadzirdētam, ir izsaukt uguni uz sevi, tāpēc mani arī izvirzīja par sitamo puiku. Es pavisam nopietni paziņoju, ka es būtu labākais premjers un katrā ziņā labāks par Godmani.”

Viņš teica, ka Tautas partijas pārstāvja Edgara Zalāna piedāvātais plāns ir slikts un var būt kaitīgs valstij, jo tas radīs vēl lielāku iztrūkumu budžetā. Atgādinām, ka TP ir piedāvājusi reformēt ministrijas, samazinot to skaitu, kā arī izveidojot attīstības ministriju. V.Zatlers to nosaucis par šī brīža labāko plānu. „Ko nozīmē samazināt ierēdņus? Tā ir kārtējā reformēšana latviešu gaumē,” pauda J.Urbanovičs. SC uzskata, ka varai vajadzētu demonstrēt solidāru atbildību un patriotismu. Kā stāstīja SC pārstāvis, ja jau ierēdņi un politiķi esot tie, kas padarījuši Latviju tik ievainojamu globālās krīzes laikā, tad tiem vajadzētu maksāt vidējo algu valstī. Tas varētu stimulēt darbiniekus no valsts aparāta iet prom, veidojot jaunas struktūras. Tam būtu ātra un plašu masu iedarbība, klāstīja J.Urbanovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas