Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Ušakovs aicina iedzīvotājus parakstīt vēstuli prezidentam, atbalstot koalīciju ar SC

Rīgas mērs un apvienības Saskaņas centrs (SC) līderis Nils Ušakovs internetā publicējis aicinājumu Latvijas iedzīvotājiem parakstīt vēstuli prezidentam Andrim Bērziņam, atbalstot koalīciju ar SC.

Ušakovs savā oficiālajā interneta mājaslapā http://ushakov.lv/ norādījis, ka lēmums par to, kāda būs koalīcija un kāda būs valdība, lielā mērā pašlaik ir atkarīgs no prezidenta.

"Tas nozīmē, ka jāpārliecina prezidents par to, ka koalīcijai no ZRP, Vienotības un nacionālistiem nav nākotnes. Bet nākotne ir tikai valdībai ar Saskaņas centru," raksta Ušakovs un aicina iedzīvotājus internetā nosūtīt vēstuli prezidentam Andrim Bērziņam, atbalstot koalīciju ar "Saskaņas centru".

Ušakovs savā mājaslapā sagatavojis arī vēstules tekstu. Tajā norādīts, ka valdības veidošanas sarunu gaitā noskaidrots, ka starp SC, Zatlera Reformu partiju (ZRP) un Vienotību nepastāv neatrisināmas pretrunas ekonomiskos, sociālos, ārpolitikas vai kādos citos būtiskos valsts attīstības jautājumos.

Taču SC atgrūsts no valdības veidošanas tikai un vienīgi etniskas diskriminācijas dēļ, jo nekādu racionālu vai programmatisku argumentu SC neiekļaušanai valdībā nav, sacīts vēstulē.

Tādēļ SC aicina Valsts prezidentu Andris Bērziņu iejaukties, izmantot savu autoritāti un Satversmē dotās tiesības, lai nepieļautu, ka SC vēlētāji kārtējo reizi tiek ignorēti.

Atlaistās 10.Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs, kurš nolēma nekandidēt ārkārtas vēlēšanās, komentējot SC atstāšanu opozīcijā, norādīja, ka ignorēt 30% vēlētāju gribu ir ļoti bīstami.

"Ja 30% vēlētāju pieskaita klāt arī nepilsoņus, tad faktiski ir ignorēta aptuveni 50% valsts iedzīvotāju vēlme. Ir bīstami spēlēties ar pusi no valsts iedzīvotājiem. Tas ir sprādzienbīstams maisījums," sacīja Kravcovs.

Jau vēstīts, ka Zatlera Reformu partija un Vienotība pirmdien vienojušās koalīcijā aicināt Nacionālo apvienību, kurai Saeimā būs 56 balsis, opozīcijā atstājot no apvienības Saskaņas centrs un Zaļo un zemnieku savienības ievēlētos deputātus.

Partijas aicinās Valsts prezidentu Andri Bērziņu par premjeru virzīt Vienotības premjera amata kandidātu un pašreizējo valdības vadītāju Valdi Dombrovski.

Vienotības pārstāvji pieļauj, ka balsojums par jauno valdību Saeimā varētu notikt jau nākamnedēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas