Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Ušakovs aicina krievu valodai noteikt nacionālās minoritātes valodas statusu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
....
.
un vai tad Krievija ir ES valsts....
....
.
Vai tad te ir angļu un francu valodas?
Mārtiņš
M
Vai turku kopienai Vācijā ienāktu prātā virzīt savu valodu kā otro valsts valodu?
lūk
l
Tie krievi, kas ir minoritāte, dzīvo te saticīgi kopā ar latviešiem kopš Nikona reformas laikiem un netaisa problēmas ar latviešu valodas mācīšanos. Tiem nav nekā kopīga ar tiem osipovlindermaņveidīgajiem, kas iegāzās ar boļševiku tankiem.
b
b
Var tikai pabrīnīties par Ušakova zemo intelekta līmeni - proti, esot tajā karjeras pakāpē, kurā viņš ir, nezināt elementāru nacionālo un politisko jautājumu kopsakarības un jaukt visu vienā putrā, kā dažkārt to dara vāji sagatavoti pirmā kursa studenti eksāmenā.
Ieva
I
Tātad sanāk kas: vienā valstī unikālas valodas, -tātad krievu valodai nesanāk; Unikālas valodas, kas tiek izmantotas vairākās valstīs. -atkal nekā, jo krievu valoda nav nekas unikāls šīs definīcijas izpratnē; Pārrobežu valodas, kas ir gan vairākuma, gan mazākuma valodas, atkarībā no valsts- robežoties mēs ar krieviju tā kā robežojamies, bet Krievija nav ES; Tālāk nacionālas valodas, kas nav darba valodas ES; atkal nekā, jo Krievija nav ES; Un visveidzot valodas, kam nav savas teritorijas- paši saprotat.....
Andris
A
Vai kā apzināti velk uz RADIKALIZĀCIJU,iespējams dabūsim viņus triekt .Pazīstot viņus jau 60 gadus , .un kopā ar viņiem strādājot un dzīvojot ,varu atklāti pateikt tikai vienu --- Lai kā m';es gribētu ar viņiem sadzīvot ,neies mums kopā ar tik vulgāru un primitīvu tautu ,kāda ir viņu PAMATMASA. Nesaprotu ,ko JŪS te cepaties,protams , varbūt esiet gados jauni ,vai arī laucinieki .,kam svešs ir viņu intelets.UŠAKOVS ,mācījies ārzemēs ,bet izrādās GALĪGAIS ZĀBAKS,(var būt tas ir apzināti darīts ar kremļa pavēli),jo tā var uzvesties nodzēries degradēts BOMZIS.Tad ko JŪS gribiet no tās pārējās jefiņu MELNĀS MASAS .
Ieva
I
Saskaņā ar ES, par minoritāšu valodām tiek atzītas: Unique languages in one state, e.g. Welsh in the UK, Galician in Spain and West Frisian in The Netherlands. Unique languages spread over more states e.g. Basque in Spain and France and Catalan in Spain, France and Italy. Trans-frontier languages that are both minority and majority depending on the state, e.g. Hungarian in Slovakia and German in Denmark, Italy, Belgium and France. National languages at state level, but non-official working languages of the EU, e.g. Luxembourgian in Luxembourg and Irish in Ireland. Non-territorial languages, e.g. Roma and Jiddish.
Trahtenbergs
T
vai tad viņa nav minoritaates valoda ? man arii čigāņu valoda liekas ir minoritaates , ko tie imperiaalisti grib? krievijas impeerija sen sabrukusi ,kad visaa taas teritorijaa bija viena valsts valoda neviens nebreeca peec 10 valsts valodaam , nu i zarazas!!!
Vuarzazi
V
Vàcijà ir daudz vairàk "krievvalodìgo" nekà Latvijà. Bet neprasa "savu" valsts valodu.
:))))))
:
Dienas redakcijai. Lūdzu aizvāciet kaut kādā svešvalodā rakstīto!
  • 2
  • 0
.
.
PS. То есть на самом деле, Нил Ушаков и остальные его сторонники не просят ничего больше, чем указано в Европейской рамочной конвенции нацменьшинств. И мы не против латышей, и не против их прав. Пожалуйста, хотите латышский единственным государственным, -- нате вам. А русскому языку -- статус официального. Это наше право.
  • 0
  • 0
.
.
Предъявите ваши данные, сколько русских живёт в Германии, и русских ли, а не евреев, которые получили вид на жительство из-за холокоста нацистов? Во-вторых, немцы -- народ, который построил, между прочим, и Ригу. А ваши предки в это время жили в лесу или на деревьях сидели. А потом, когда они спустились, то стали участвовать в холокосте.
  • 0
  • 0
replika
r
"neviena latvieša tiesības nezināt krievu valodā nebūs apdraudētas" ---------------- vienīgais par ko neveiksmīgais pusmaratonists turpina cīnīties - ir par krievu tiesībām nezināt valsts valodu.
okej
o
tam murgam ir jadara gals,VL! vajag ierosinat ANO,lai starptautiski pierasitu psrs mantiniecei krievijai beidzot izvakt savus atkritumus. DDD
.
.
Es tomēr būtu pret to, lai no Latvijas izvāktu prom tādus, kā jūs, latviešus.
  • 0
  • 0
Galvā putra
G
Pirmkārt, visa tā trešdaļa iedzīvotāju nav tikai krievi. Ir ukraiņi, baltkrievi, poļi, lietuvieši, romi, igauņi, armēņi, ebreji un vēl daudzas citas tautības. Neredzu iemeslu izcelt vienu tautību pāri citām. Tas taču ir pats par sevi saprotams, ka Latvijā saziņai starp dažādu tautību cilvēkiem jānotiek valsts, t.i., latviešu valodā. Gluži tāpat kā Francijā sabiedriskā telpā saziņa notiek franciski vai Vācijā - vāciski. Kādu velosipēdu te izgudro Ušakovs!? Vispār jau viņš ne pirmo reizi izgudro neiedomājamas lietas. Atcerēsimies kaut vai tēzi, ka okupācija varbūt arī esot bijusi, bet okupantu nav.
Galvā putra, PS
G
Atvainojiet, es te kaut ko sarakstīju, pati nebūdama īsti normāla. Man taču ir zināms, ka visi tie manis minētie ukraiņi, baltkrievi, poļi, lietuvieši, romi, igauņi, armēņi, ebreji un vēl daudzas citas tautības runā krievu valodā un krievu valodā arī domā. Bet es esmu latviete, un man ir piedodams tas, ko sarakstīju tik greizi.
  • 1
  • 4
krievi neatbilst minoritātes status
k
. In a wider context, scholars like W. Kymlicka have defined national minorities in opposition with immigrant ethnic groups as historical communities occupying a given territory or homeland and sharing a distinct language and culture. krievi ir imigrantu etniskā grupa, līdz ar to nevar būt minoritāte.
neka nebija
n
civilokupantu statuss un imigrantu nav viens un tas pats,civilokupantiem ir pienakums IZVAKTIES.
  • 5
  • 1
lauķe
l
Usakovs ir aizmirsis, ka Latvija(un līdz ar to arī Rīga) ir ES, kur krievu valodai ir nulles statuss un mūsu prioritātes ir ES valstu valodas.....Nez kāpēc turki Vācijā nebļauj pēc savas valodas ..... Laiks aizbāzt mutes SC impēristiem .....un tā pamatīgi.....
Principā
P
Ušakova kungam nav konkrētas nostājas ne vienā jautājumā,visur kaut kā peld,pilnīgi nav iespējams pat par viņa nostāju izteikties.
  • 0
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas