Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ušakovs: Mūrniece drīzāk provocē nekārtības 16.martā, nevis domā par kārtību Rīgā

Iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) pēdējā laika izteikumi un rīcība Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC) liekot domāt, ka ministre cenšas izprovocēt nekārtības 16.martā, nevis nodrošināt kārtību galvaspilsētā, informē aģentūra LETA.

«Politiskās spēles šajā gadījumā nav pieļaujamas, un es aicinātu Mūrnieces kundzi atcerēties, ka viņa pirmām kārtām ir ministre, kas atbild par drošību mūsu valstī, nevis politiķe, kurai tādā veidā būtu jāspēlējas ar saviem reitingiem,» sacīja N.Ušakovs.

«Tomēr pozitīvi ir tas, ka ministre ir uzņēmusies atbildību un devusi drošības garantijas,» norādīja Rīgas mērs.

Jau ziņots, ka neatkarīgi no Administratīvās tiesas lēmuma par 16.marta pieteikto pasākumu norisi, Iekšlietu ministrijas dienesti šajā dienā strādās pastiprinātā režīmā un nodrošinās sabiedrisko kārtību, izteikusies iekšlietu ministre.

«Mēs ceram uz labāko, bet, protams, gatavojamies ļaunākajam scenārijam,» uzsver iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), aicinot cilvēkus nepakļauties dažādu rīkotāju iespējamām provokācijām.

Īpašu uzmanību policija pievērsīs vietām, kur vienlaikus varētu pulcēties dažādu pārstāvēto organizāciju cilvēki, piemēram, Brīvības piemineklis un Doma laukums.

«Policija un citi atbildīgie Iekšlietu ministrijas dienesti nopietni gatavojas 16.martam, un arī šajā dienā drošība valstī tiks nodrošināta. Lielākais drauds ir pašu cilvēku un dažādu organizāciju rīkotās provokācijas, līdz ar to aicinu katru individuāli apzināt riskus, kādi var rasties, ļaujoties šādām provokācijām. Atgādinu, ka šī nav tā diena, lai apmierinātu savu ziņkāri un dotos uz vietām, kur, iespējams, pulcēsies dažādu viedokļu pārstāvētas grupas, tikai intereses pēc,» informē iekšlietu ministre.

Vienlaikus ministre izsaka nožēlu, ka leģionāru atceres diena ieguvusi politizētu noskaņu, līdz ar to viņa cer, ka atšķirīgo viedokļu paušana iztiks bez sadursmēm.

Administratīvā tiesa šodien  izskatīs sūdzības, kurās apstrīdēts Rīgas domes liegums pasākumiem 16.martā pie Brīvības pieminekļa.

(papildināta ar N.Ušakova viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas