Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ušakovs: neesmu vēsturnieks, lai pateiktu, kas Latvijā notika 1940.gadā

Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs") uz vairākkārt uzdoto jautājumu, vai SC būtu tagad gatavs atzīt Latvijas okupāciju, Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants," tā arī neatbildēja. Runājot par tā laika notikumiem, N.Ušakovs norādīja, ka nav vēsturnieks, lai pateiktu, kas Latvijā notika 1940.

gadā."Ja runājam par to, kas ir noticis 1940.gadā, tad mēs runājam par Staļina režīma upuru pieminēšanu. Es esmu par to, lai visi Latvijas iedzīvotāji pieminētu Staļina režīma upurus," teica N.Ušakovs, norādot uz Rīgas domes atbalstu Okupācijas muzejam.Jautāts, kas notika 1940.gadā Latvijā, Ušakovs atbildēja: "1940.gadā Latvija nedemokrātiskā veidā ar vardarbības draudiem pret tautas gribu tika iekļauta Padomju Savienībā. Baltijas hartā ierakstīti vārdi - vardarbīgi inkorporēta. Citi to sauc par okupāciju. Es neesmu vēsturnieks - vai tā ir inkorporācija, vai tā ir okupācija vai tā ir aneksija, par terminoloģiju lai runā citi cilvēki, es runāju par būtību."N.Ušakovs piebilda: "Es neesmu vēsturnieku kluba vai atbildīgo ekspertu priekšsēdētājs"."1940.gadā bija Staļina režīma noziegums pret Latvijas valsti, kad Latvijas neatkarība tika sagrauta, cilvēki tika izsūtīti, nošauti tepat uz vietas, un šos noziegumus nevar ne piedot, ne aizmirst. Kādā veidā amerikāņi, krievi, Latvijas krievi un Latvijas latvieši to sauc, par pareizo vārdu izvēli lai domā attiecīgie speciālisti," vēlreiz atkārtoja Ušakovs.Jau vēstīts, ka viens no apvienības "Vienotība" izteiktā piedāvājuma nosacījumiem valdības veidošanai bija nemainīt līdzšinējo kursu valsts valodas jautājumos, kā arī vēstures jautājumos, tostarp par okupācijas faktu.SC līderis raidījumā arī atzina, ka, paziņojot, ka sarunas ar apvienību SC par dalību koalīcijā tiek apturētas, premjers Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks", "Vienotība") “izvēlējies mazākā ļaunuma ceļu, lai saglabātu vienotu “Vienotību””.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas